Južna međudržavna saobraćajnica 95 zatvorena je bez procenjenog vremena ponovnog otvaranja zbog nagomilavanja više kamiona, kaže policija.

Sve južne trake na međudržavnoj magistrali 95 u blizini oznake od 136 milja zatvorene su od 12:21. 3. januara zbog „više nefunkcionalnih kamiona“.

„Znamo da su mnogi putnici zaustavljeni iza ovih incidenata + blokada saobraćaja. Naše posade i partneri za vuču rade na tome da dođu do incidenata i oslobode ih kako bi ponovo otvorili trake, ali intenzivna stopa snežnih padavina nastavlja se na 1-2 inča na sat“, naveo je VDOT u tvitu.

VDOT kaže da imaju ekipe koje rade da dođu do vozača zaglavljenih u saobraćaju izazvanom gomilanjem u kojem je učestvovalo najmanje šest kamiona, ali da nema procenjenog vremena ponovnog otvaranja, prenosi Inside Nova News.

Ovaj zastoj saobraćaja dolazi nakon večeri sa više od 500 nezgoda između 12:01 i 10:30 ujutru u ponedeljak, uključujući jednu prikolicu.

„Većina tih nesreća uključivala je samo štetu na vozilima. U ovom trenutku nema prijavljenih smrtnih slučajeva“, napisala je portparolka policije države Virdžinije Korin Geler prema 6 News Richmondu.

„Državna policija i dalje traži od ljudi da izbegavaju vožnju, osim ako nije neophodno. Vožnja nije vredna rizika od sudara, zaglavljivanja, povrede vašeg/putnika ili troškova popravke.”

Od 12:01 do 11:30 u ponedeljak, državna policija Virdžinije je izjavila da:

Odeljenje Ričmonda: 52 vozila nefunkcionalno i 108 saobraćajnih nezgoda
Appomattok Division: 45 vozila nefunkcionalno i 43 saobraćajne nezgoda
Vajtvilska divizija: 56 vozila nefunkcionalno i 31 saobraćajna nezgoda
Odeljenje Chesapeake: 11 vozila nefunkcionalno i 30 saobraćajnih nezgoda
Odsek Salem: 41 vozila nefunkcionalno i 48 saobraćajnih nezgoda
Odsek Fairfak: 43 vozila sa invaliditetom i 33 saobraćajne nezgoda
Zvaničnici upozoravaju da se, iako bi se vreme moglo zagrejati do ponedeljka popodne, očekuje da će niske temperature u ponedeljak uveče izazvati klizave uslove za utorak.

Izvor:CDLLife.com