Tokom vikenda su prijavljeni veliki zastoji u saobraćaju zbog građevinskog projekta i hazmat nesreće na I-40 u Novom Meksiku, ali će vozači koji prolaze kroz vikend dobiti malo olakšanja tokom prazničnog vikenda.

Ministarstvo saobraćaja Novog Meksika (NMDOT) sprovodi građevinski projekat dužine 5,5 milja na zapadnoj I-40 od oznake milje 111 do oznake milje 114 u blizini Lagune. Projekat je počeo 11. novembra i trebalo bi da se nastavi do sredine decembra.

Projekat je rezultirao košmarnim zastojima saobraćaja.

Glavno upozorenje o saobraćaju za putnike na odmoru jer izgradnja dovodi do velikih zastoja na I-40. https://t.co/zk1f5ukKE2

– KOB 4 (@ KOB4) 21. novembar 2021

U subotu, 20. novembra, lokalna kuća KOB 4 prijavila je zastoje od 30 milja od Lagune do kazina Route 66 zbog projekta izgradnje.

Nezgoda kamiona u kojoj je učestvovao hazmat u Grantsu, u Novom Meksiku, u nedelju je takođe doprinela velikim zastojima u saobraćaju na I-40 u pravcu zapada.
U ponedeljak, Grantova vatrogasna i spasilačka služba saopštila je da će I-40 u pravcu zapada na 89. milji ostati zatvorena osim jedne trake zbog nastavka čišćenja hazmat.
Agencija kaže da će projekat izgradnje biti obustavljen od srede, 24. novembra do nedelje, 28. novembra, kako bi se omogućio bolji protok prazničnog saobraćaja.

Izvor:CDLLife.com