Bivši direktor škole prevoznika u dolini San Fernando osuđen je na 15 meseci iza rešetaka zbog prevare vredne preko 4 miliona dolara sredstava GI Bill.

59-godišnji Robert Waggoner osuđen je u ponedeljak, 18. oktobra na 15 meseci iza rešetaka, uz dodatne tri godine puštanja pod nadzor.

Prema Daily News -u, Waggoner će takođe morati da plati 4,19 miliona dolara restitucije američkom Ministarstvu za pitanja veterana. Waggoner se prošle godine izjasnio krivim po pet saveznih tačaka optužnice za prevaru, a njegov suoptuženi Emmit Marshall, vlasnik i predsednik Alliance School of Trucking, osuđen je pre godinu dana. Maršal će odležati četiri godine iza rešetaka i takođe će platiti restituciju.

Marshall je regrutovao vojne veterane da pohađaju časove transporta koji će biti plaćeni prema GI Bill-u posle 11. septembra i rekao je regrutovanim veteranima da neće morati da pohađaju časove, ali da ipak mogu naplatiti stambene i knjižne takse koje obezbeđuje VA . U međuvremenu, školarine su se davale direktno školi prevoznika.

Tokom ove prevare, Marshall i Waggoner su stvorili lažne potvrde o upisu i studentske dosijee sa falsifikovanim dokumentima.

Prevara je trajala od kraja 2011. do aprila 2015. Za to vreme, VA je platila AST -u približno 2,35 miliona dolara školarine i naknade za veterane koji nikada nisu pohađali nastavu niti su to nameravali. Za to isto vreme, VA je takođe platila 1,96 miliona dolara direktno veteranima.

 

Izvor:CDLLife.com