Porota iz Pensilvanije stala je na stranu vozača kamiona kipera koji je teško povređen u sudaru pri prevrtanju usled prijavljenog kvara gazećeg sloja guma.

Kumho Tire je jednoglasnom presudom porote okruga Allegheny naloženo vozaču kamiona kipera Milfordu Stevensu da plati 3,08 miliona dolara.

Stevens je pretrpeo velike povrede tokom nesreće u septembru 2014. godine u blizini grada Muddi Creek, navodi se u saopštenju.

Prema tužbi, Stevens je vozio brzinom autoputa kada se troosovinski kiper Mack iz 2007. godine, pun krca, prevrnuo na US 422. Do sudara je došlo nakon što se gazni sloj odvojio na prednjoj levoj gumi Kumho Powerfleet 983.

Stevens je zadobio prelome pršljenova, glave i lica, kao i neurološke povrede.

Advokati koji zastupaju Stevensa tvrdili su da je guma Kumho proizvedena u Koreji neispravna u dizajnu i da pojasevi guma ne sadrže odgovarajući paket AO čime se sprečava guma od preranog kvara zbog problema sa oksidacijom.

„Ovaj kamion je bio tempirana bomba koja otkucava jer proizvođače poput Kumho Tire USA vode profit, a ne bezbednost“, rekao je advokat Wes Ball. „Loši dizajni stvaraju loše probleme. Ovakvim kompanijama ne bi trebalo dozvoliti da imaju koristi od našeg trgovinskog sistema zanemarujući bezbednost naših građana. “

Izvor:CDLLife.com