Guverner Teksasa Greg Abbott u ponedeljak je zauzeo stav protiv napora Bajdenove administracije da zahteva vakcinaciju ili testiranje na COVID-19 za zaposlene u velikim kompanijama.

Abbott je u ponedeljak izdao Izvršnu naredbu kojom se zabranjuje bilo kom entitetu u državi Teksas da primorava osobu da se vakciniše protiv COVID-19, „uključujući zaposlenog ili potrošača“, ako se osoba protivi „iz bilo kog razloga lične savesti, na osnovu versko uverenje ili iz medicinskih razloga, uključujući prethodni oporavak od COVID-19. Izvršna naredba se odnosi i na preduzeća u privatnom sektoru i na državne/javne agencije.

Pored toga, Biden je potpisao Izvršnu naredbu koja zahteva vakcinaciju za sve savezne radnike i za savezne izvođače.

Bela kuća procenjuje da će mandat vakcine za velike poslodavce uticati na preko 80 miliona radnika u privatnom sektoru.

Značajan deo transportne zajednice okleva sa vakcinacijom, pri čemu je 26% ispitanika u anketi CDLLife -a prijavilo da bi radije dobili otkaz zbog uzimanja vakcine. Još 10,3% je reklo da bi odustalo ako im se kaže da dobiju ubod. Do sada je nekoliko kompanija za transport kamiona postavilo politiku vakcina za radnike i nije jasno kada će Bajdenovo pravilo o vakcini za poslodavce stupiti na snagu.

Izvor:CDLLife.com