Organi za sprovođenje zakona su u pripravnosti nakon što je grupa vozača kamiona planirala u ponedeljak „Patriotski protest“ protiv mandata vakcine.

Nedeljama su pojedini vozači kamiona pozivali su građane na društvenim mrežama kako bi organizovali zatvaranje autoputeva i usporavanje rada u znak protesta protiv mandata vakcina vezanih za zapošljavanje koje je 9. septembra objavila Bajdenova administracija. Mnogi protesti su organizovani pomoću hashtaga #patriotshutdown.

Čini se da agencije za provođenje zakona u Ohaju naročito ozbiljno shvataju moguće protestne aktivnosti i obećale su pojačano praćenje i patrole 27. septembra.

Tužilac okruga Hamilton iz Ohaja Joseph T. Deters izdao je saopštenje za javnost tokom vikenda upozoravajući kamiondžije da se suočavaju sa zatvorom i krivičnim delima ako pokušaju da blokiraju puteve.

Od ponedeljka ujutru, patrola državne magistrale u Ohaju, Policijska uprava u Sinsinatiju i Šerifska kancelarija okruga Hamilton nadziru moguće protestne aktivnosti tokom celog dana.

Izvor:CDLLife.com