Ministarstvo transporta Arizone (ADOT) upozorava kamiondžije da planiraju duga kašnjenja i moguće zaobilaznice zbog projekta zamene mosta koji počinje u sredu.

Od srede, 8. septembra, zvaničnici će zatvoriti sve osim jedne trake u svakom smeru I-15 na mostu Virgin River no. 1 u Littlefield-u u Arizoni.

Osim zatvaranja traka, projekat ce takođe zahtevati ograničenje u širini i težini za komercijalna vozila. Sva vozila veca od 10 stopa ili teza od 129.000 funti, moraće da koriste obilazu rutu od 224 milje za vreme trajanja gradjevinskog projekta.

Zaobilazna ruta velikih kamiona usmeravače vozace da idu izmedju UC 93, Nevada State Route 319 i Utah State Route 56, između Las Vegasa i Cedar City-ja, Utah.
Projekat zamene mosta vredan 56 miliona dolara, počeo je u februaru 2021. godine, pri čemu se većina radova odvijala ispod mosta. Planirano je da projekat bude završen do proleća 2024. godine.
Izvođač radova odgovoran za zamenu mosta, razvio je aplikaciju pod nazivom “ Virgin River Bridgde” kako bi vozače obaveštavao o najnovijim informacijama o putovanju. Aplikacija je besplatna i dostupna za preuzimanje za korisnike Apple-a i Android-a.

 

Izvor:CDLLife.com