Vozač kamiona veterana planira da se povuče nakon što je osvojio veliki dobitak na lutriji u Indiani.

Craig J., Plainfield 20. avgusta osvojio je svoju nagradu u centru Indianapolisa nakon što je uporedio svih šest brojeva u izvlačenju Hoosier Lotto.

Plainfield je dobitnu kartu dobio u prodavnici nafte Lassus Bros. u Fort Wayneu.

Nakon što je kupio kartu, Plainfield je nije pogledao dva dana. „Pokosio sam travu u nedelju, radio u ponedeljak i nisam razmišljao da to pogledam do utorka. Sve vreme mi je bilo u novčaniku “, rekao je.

Plainfield je u utorak skenirao dobitnu kartu na benzinskoj pumpi, a zatim otišao kući i ponovo proverio brojeve. Zatim se zaustavio u prodavnici kako bi još jednom potvrdio brojeve pre nego što je pozvao lutriju Hoosier kako bi im rekao da je osvojio džekpot od 15,8 miliona dolara.

„Od tada nosim tu kartu sa sobom i nisam je ispuštao iz vida. Preplavljen sam i emocije su mi se nakupile u grudima „, rekao je Plainfield.

Plainfield se odlučio za jednokratnu isplatu gotovine u iznosu od 9,8 miliona dolara.

Plainfield kaže da će verovatno predati ključeve nakon 25 godina vožnje kamionima. „Penzionisanje je u planu. Nisam veliki potrošač. Volim da kosim travu i nastaviću to da radim. Nakon što sam dugo godina vozio kamion, mislim da bih radije vozio školski autobus “, rekao je.