Deo autoputa koji povezuje desetak vojnih baza širom juga predložen je kao dopuna nedavno uvedenom računu za infrastrukturu od 1 triliona dolara.

Predloženi međudržavni autoput povezivao bi vojne baze od Teksasa do Džordžije, poboljšavajući pristup bazama koje se nalaze u udaljenijim delovima juga. Predloženi autoput je „veliki korak u napretku Interstate 14 kao budućeg koridora za upravljanje kretanjem tereta, povezivanjem vojnih objekata, evakuacijom obale i podsticanjem ekonomskog razvoja“, rekao je John Thompson, predsednik Koalicije za strateške autoputeve na obali Meksičkog zaliva.

Račun će finansirati rutu od 1.300 milja koja počinje na autoputu 14 u blizini Fort Hooda u Teksasu i proteže se između autoputa 10 i 20 preko Louisiana, Mississippi, Alabama i do Augusta, Georgia, sa fokusom na nadogradnji već postojećih puteva. Ova deonica poboljšanog autoputa povezivala bi vazduhoplovnu bazu Goodfellow, Teksas, Fort Polk, Luizijanu, bazu vazdušnih snaga Camp Shelby i Keesler, Mississippi, vazduhoplovnu bazu Maxwell, Alabamu i Fort Benning, vazduhoplovnu bazu Robins i Fort Gordon u Georgia. Zagovornici takođe veruju da bi to moglo poboljšati pristup bazama sve do zapada do Fort Blissa u Teksasu i do istoka do Fort Stewart -a u Džordžiji, zajedno sa lukom Savannah.

„Radi se o premeštanju trupa i materijala i stvara lakoću u mogućnosti da očuvamo bezbednost naše zemlje“, nastavio je Thompson za Military.com.

„Naravno, možete otići u luke u Teksasu, ali šta ako se nešto dogodi poput [uragana Harvey] u Houstonu pre nekoliko godina?“

„[Uragani] često interdiktiraju I-10 i mogu dovesti do poplava, a ponekad i do fizičkog oštećenja same konstrukcije puta ili mostova. Ovo vam daje sposobnost ako se dogodi nepredviđena situacija u isto vreme kada se dogodi jedan od onih ekstremnih vremenskih događaja, sada to možete zaobići dalje u unutrašnjosti “, nastavio je Sledd.

Sledd takođe kaže da bi poboljšani autoput ne samo da bi poboljšao živote porodica koje žive u bazama, već bi mogao da pruži i ekonomski porast tim područjima.

Izvor:CDLLife.com