Inspektori za komercijalna vozila pripremaju se za kontrolu kamiona koji će se održati u julu.

CVSA’s Operation Safe Driver Week 2021 održaće se od 11. do 17. jula. Tokom jednodnevnih napora, službenici zakona iz cele zemlje patroliraće za vozače komercijalnih motornih vozila i vozača putničkih vozila koji učestvuju u rizičnim vozačkim ponašanjima u ili oko komercijalnih motornih vozila. Policajci će prekršiteljima izdavati upozorenja ili kazne.

Ove godine kontrola će gledati prebrzu vožnju. Policajci će takođe biti u potrazi za drugim opasnim ponašanjima u vožnji, uključujući nepromišljenu ili agresivnu vožnju, ometenu vožnju, odstojanje, nepravilnu promenu trake, nepoštovanje uređaja za kontrolu saobraćaja, propust da koriste sigurnosni pojas i dokaze o vožnji u pijanom ili drogiranom stanju .

CVSA je izabrao prebrzu vožnju kao ovogodišnje područje naglaska jer su se smrtni slučajevi povećali uprkos činjenici da je pandemija smanjila ukupni put.

„Podaci pokazuju da zaustavljanje saobraćaja i interakcija sa policijom pomažu u smanjenju problematičnih ponašanja u vožnji“, rekao je predsednik saveza za bezbednost komercijalnih vozila (CVSA). John Samis iz državne policije države Delaware. „Uspostavljanjem kontakata sa vozačima tokom Nedelje sigurne vožnje, osoblje za sprovođenje zakona želi da učini naše puteve sigurnijim ciljajući visoko rizična ponašanja u vožnji.“

Prošle godine, CVSA’s Operation Safe Driver Week održana je od 12. do 18. jula. Vozači komercijalnih vozila dobili su ukupno 10.736 upozorenja i kazni zbog kršenja zakona o saobraćaju.

CVSA Brake Safety Week zakazana je za 22. – 28. avgust 2021. Dodatna nenajavljena jednodnevna inicijativa za primenu bezbednosti kočenja biće održana tokom nekog vremena tokom 2021. godine.

Izvor:CDLLife.com