Agencije za sprovođenje zakona u četiri južne države udružiće snage u sprovođenju kontrole radi smanjenja sudara komercijalnih vozila.

Od 22. do 24. juna 2021. godine, Džordžijski odsek za motorna vozila (MCCD) udružiće se sa agencijama za provođenje zakona u Južnoj Karolini, na Floridi i Severnoj Karolini radi pružanja detalja o kontroli saobraćaja usmerenih na jugoistočni koridor I-95 – gde agencija kaže da se dešava 13% fatalnih sudara CMV u zemlji.

Kontrola u sprovođenju zakona u saobraćaja, nazvana „SafeDRIVE “, biće usmerena na kamiondžije i vozače putničkih vozila.

Policajci će biti u potrazi za agresivnom vožnjom, prebrzom vožnjom, praćenjem vožnje, korišćenjem sigurnosnih pojaseva, ometanom vožnjom i vožnjom pod uticajem.

Što se tiče vozača CMV, službenici će takođe proveravati sate, poštovanje komercijalnih vozačkih dozvola, lekarskih uverenja i ovlašćenja za komercijalna motorna vozila.

Georgia MCCD ponudio je sledeće savete vozačima putničkih vozila o tome kako da dele put sa kamionima:

  • Kloni se slepih tačaka. Veliki kamioni i autobusi imaju slepe tačke na sve četiri strane.
  • Prođite sigurno. Jasno i sigurno signalizirajte kamion ili autobus. Ne zadržavajte se u slepoj tački. Pre nego što povučete ispred, uverite se da su kamion ili autobus vidljivi u retrovizoru.
  • Ne odsecajte put velikim vozilima.
  • Nemojte se prilepljivati. Praćenje kamiona ili autobusa dovodi vas u slepu tačku.

Zvaničnici imaju takođe kontrole planirane za 3. – 5. avgust i 5. – 7. oktobar ove godine.

Izvor:CDLLife.com