U četvrtak uveče ili u petak na zapadu Meksičkog zaliva verovatno će se stvoriti tropska ili suptropska depresija.
Ovaj sistem će ovog vikenda doneti opasnost od jake kiše i mogućih poplava na severnoj obali Gulf Coast.
Obalske poplave, jake surfne i morske struje takođe će predstavljati pretnju na obali.

Tropska ili suptropska depresija verovatno će se formirati u zapadnom Meksičkom zalivu, i bez obzira na to koliko dobro ovaj sistem postaje organizovan, predstavlja pretnju od poplave i kiše duž dela severne američke obale zaliva. Ovaj sistem takođe može doprineti obalnim poplavama, opasnim strujama i naletima vetra.

Bez obzira na snagu ovog sistema, očekujemo obilnu kišu duž severne obale Meksičkog zaliva koja počinje čim se petak proširi u delove dubokog juga ovog vikenda. To uključuje već natopljene delove Luizijane i donju dolinu Mississippija.

Najteža kiša očekuje se od jugoistoka Luizijane do delova Mississippija, Alabame i Floride. Ovde će opasnost od poplave biti najveća.

Moguća kiša sa kišom je moguća i u delovima jugozapadne Luizijane i možda krajnjeg istočnog Teksasa. Ali, u zavisnosti od toga koliko istočno sistem prati, neka od tih područja mogu ili da napišu jaču kišu, ili nikakvu, zbog jednostrane prirode ovog sistema.

Lokalno jače kiše mogle bi se zadržati iz Alabame i Džordžije otići u zapadnu Karolinu u nedelju, a moguće i u istočnoj Karolini i Virdžiniji u ponedeljak. S tim u vezi, prognoza za količinu padavina koja se očekuje u ovim oblastima još uvek je neizvesna.

Izvor:weather.com