Ministarstvo saobraćaja Arkansasa (ARDOT) u partnerstvu sa Memphisom menjaće obrasce saobraćaja u nadi da će ublažiti zagušenja izazvana produženim zatvaranjem mosta na reci I-40 Mississippi.

Zvaničnici su u ponedeljak objavili da vrše izmene u obrascima saobraćaja prema zapadu Memphisa kako bi olakšali saobraćaj na mostu I-55 koji mnogi koriste kao alternativnu rutu mostom na reci I-40 Mississippi (poznat i kao Hernando Desoto Most) zatvoren zbog strukturnih oštećenja.

Sa početkom u 18 časova. u sredu (ukoliko vremenske prilike dozvole) do daljnjeg će se primeniti sledeće promene u obrascu saobraćaja:

I-55 prema jugu biće sveden na jednu spoljnu traku neposredno pre zapadne petlje I-40 / I-55.
I-40 na istoku se već sužava na jednu traku na petlji I-40 / I-55. Rampa u ulici 7th i Ingram Blvd. biće zatvorena za saobraćaj I-40.
Saobraćaj I-40 nastaviće se unutrašnjom trakom, a I-55 saobraćajem spoljnom trakom kroz Ingram Blvd. Srednja traka biće zatvorena radi razdvajanja saobraćaja prema istoku između zapadne i istočne petlje I-40 / I-55.
Istočno od Ingram Blvd. saobraćaj prema istoku prelaziće u dve susedne trake.
I-40 / I-55 na rampi kod Ingram Blvd. će biti zatvoren.

Most na reci I-40 Mississippi zatvoren je 11. maja nakon što je rutinska inspekcija otkrila pukotinu na konstrukciji. Očekuje se da će popravke mosta trajati najranije krajem jula.

Pratite IDriveArkansas za najnovija ažuriranja.

Izvor:CDLLife.com