Građevinski projekat koji će u potpunosti zatvoriti deonicu autoputa 99 duž Sacramenta od četiri milje započet će u petak uveče, a zvaničnici upozoravaju lokalno stanovništvo da se pripremi.

Zatvaranje će se dogoditi od petka, 11. juna u 20:00. do srede, 16. juna u 04:00 i uključuje četiri milje autoputa 99, od 47. avenije do petlje Highway 50, u oba smera.

Prema The Sacramento Bee, glavno gašenje je deo projekta „Fix SAC 99“, kojim će biti završene osnovne popravke na palubi mosta autoputa na prekoračenju 21. avenije, koja je već stara 62 godine. Projekat izgradnje smatra se preventivnom merom kojom se produžava životni vek kolovoza i sprečava da „hitne operacije“ postanu „neophodne“.

„Trenutno postoji korozija na površinskoj palubi, beton se otpada, pukotine, brtve spojeva treba zameniti, a paluba mosta je počela da se pogoršava zbog habanja zbog velikog obima prometa, kretanja tereta, vremena i starosti“, Caltrans (Kalifornijsko Ministarstvo saobraćaja) navodi se u saopštenju.

Caltrans kaže da će se koristiti „inovativnim tehnikama ubrzane izgradnje mostova“ i kaže da će ugovorna kompanija, Bridgeway Civil Constructors, „prethodno izliti i pregledati nosače izvan gradilišta, a zatim izvući nosače na lokaciju mostna paluba na kojoj će posade vezati nosače i prekrivati palubu. “

Iako se zatvaranje gasovoda u oba smera glavnog autoputa na četiri dana i neke promene mogu činiti drastičnim, zvaničnici kažu da je ovo svojevrsna strategija „poderanja zavoja“ i da će izbeći neprijatnosti u trajanju od šest meseci.

„Ovo će biti najveće zatvaranje koje je region Sacramento verovatno ikada video“, napisala je u e-mailu portparol Caltransa Angela DaPrato

Zbog obimnosti projekta, Caltrans će zaustaviti sve ostale radove na autoputu u Sacramentu tokom trajanja popravke autoputa 99.

Zatvaranje rampe i priključne trake dogodiće se na sledećim lokacijama:

▪ Priključenje od 16th Street do autoputa 50 prema istoku

▪ Priključenje od 29th Street/H Street do westbound ulice Business 80 / autoputa glavnog grada

▪ Priključenje od 29th Street/N Street do westbound ulice Business 80 / autoputa glavnog grada

▪ Priključenje od 29th Street/T Street do southbound magistrale 99

▪ Priključenje od Brodway do autoputa 99 prema jugu

▪ Prelaz sa autoputa 99 do 12. ulice prema jugu

▪ Prelaz sa autoputa 99 prema 12. ulici ka severu

▪ Priključenje od 14th Avenue/30th Street do autoputa 99 prema jugu

▪ Priključenje (vožnja) od Fruitridge Road do autoputa 99 prema severu

▪ Priključenje (petlja) od Fruitridge Road do severne magistrale 99

▪ Priključenje od East 47th Avenue do autoputa 99 prema severu

▪ Priključenje (petlja) od West 47th Avenue do autoputa 99 prema severu

Vozačima koji žele da putuju kroz to područje savetuje se da pronađu obilazne pravce tokom celog trajanja građevinskog projekta. Zvaničnici predlažu međudržavni put 5, autoput 50, autoput 104 i nekoliko glavnih saobraćajnica poput Elk Grove Boulevard  i puta Florin kao potencijalne alternativne rute.

Izvor:CDLLife.com