Većina vozača kamiona ne traži aktivno novi posao, ali robusno okruženje za zapošljavanje olakšava im pronalazak ako bi želeli da naprave potez, pokazalo je nedavno istraživanje industrije.

Istraživanje je takođe pokazalo da rešavanje problema koji su važni za vozače može pomoći voznim parkovima da zadrže one koje imaju.

„To je trenutno konkurentno tržište. Mislim da je mesto gde možete da vidite veliki promet, vozači samo pronalaze drugi posao – ne zato što traže, već zato što ih je posao našao “, rekao je Scott Dismuke, direktor operacija Agencije za profesionalne vozače, što pomaže prevoznicima u zadržavanju. „Vozači ne traže posao nužno, ali nemaju problema sa promenom posla.“

Prema izveštaju „Preuzimanje podataka: Ispitivanje mišljenja vozača na današnjem tržištu vozača“ – objavljenom 27. maja, a upotpunjenom od strane PDA-a i regrutne kompanije Conversion Interactive Agency – 63,6% vozača ne traži drugo zaposlenje. Od toga je 73,6% reklo da je zadovoljno svojim trenutnim poslom i da stoga ne traži novi.

„Većina vozača – ako nisu tražili – razlog je bio zato što su bili srećni tamo gde jesu“, rekla je Priscilla Peters, potpredsednica marketinga i obuke za Conversion Interactive.

Dismuke je rekao da su nalazi izveštaja zapeli za oko s obzirom na nedavne trendove.

„U početku sam mislio da je ovo velik broj, jer vidimo promet – vidimo da taj promet trenutno raste“, rekao je. „Pa sam mislio da će taj broj biti malo veći za vozače koji su rekli da traže posao.“

Dismuke je primetio da prevoznici povećavaju platu, kao i da istražuju različite modele plaćanja i postaju kreativniji u marketingu i nude pogodnosti kao što je više vremena kod kuće – taktike koje mogu privući vozače koji nisu nužno nesrećni.

„Fleets sve više ulažu u svoj marketing za zapošljavanje“, rekao je Peters. „Važno je ciljati ne samo vozače koji agresivno traže posao, već je važno ciljati i one koji samo pasivno čitaju sadržaj o industriji ili žele da nauče nešto o drugim prevoznicima.“

Istraživanje je pokazalo da je vreme za dom važno za 72,3% ispitanika, zajedno sa nedeljnim garancijama za plate (44,7%), kvalitetom opreme (41,4%) i zdravstvenim pogodnostima (33,5%).

Istraživanje je sprovedeno od 19. aprila do 7. maja. Poslato je 16.446 komercijalnih vozača i primljeno je 1.212 odgovora.

Izvor:TTnews.com