Jedinice kalifornijskog autoputa (CHP) radile su punom parom tokom vikenda za Dan memorijala, ciljajući kamiondžije koji nisu uspeli da se zaustave na obaveznim mestima za proveru kočnica.

Prema objavi na društvenim mrežama, CHP je rekao da je sprovođenje zakona duž područja poput zapadne Interstate 80 odgovor na „opasnosti od požara“.

„Opasnosti od šumskog požara su velika briga na našem području!“ CHP je napisao. „Pregrejane kočnice kamiona mogu dovesti do požara u vozilu što na kraju može dovesti do požara u šumi. Nastojeći da se reše problem, više Gold Run CHP jedinica izvodi primenu prekršaja brzine i zaustavljanje kamiona koji ne uspeju da se zaustave u zoni provere kočnice kako to nalaže zakon. “

Objava je izazvala prilično reakcija.

Darren Erskine se složio.

„CHP može zaustaviti 500 kamiona dnevno zbog ovog prekršaja. Znak kaže da se svi kamioni moraju zaustaviti na proveri kočenja “, rekao je.

Mike Wrisk je drugačije video reakcije.

„Trebali biste proveriti kočnice, stanje guma i lance za vuču na putničkim prikolicama koje vuku neiskusni vozači klase C, jer garantujem da uzrokuju više požara nego CMV“, prokomentarisao je Wrisk.

Anthoni Campbell je ciljao kalifornijske zakone.

„Vaši zakoni o proveri kočnica i brzinama su smešni“, naljutio se. „Znam koliko mi je težak kamion i znam kako rade kočnice. Ako sam prazan, onda nema razloga da se spuštam brzinom od 25 mph. Garantujem da neću pregrejati kočnice ako ih nikada ne dodirnem. ”

Izvor:TransportationNation.com