Prevoznici iz Kolorada traže od vozača da traže alternativne rute nakon što se u petak srušio kamion dok je putovao I-70 kroz kanjon Glenwood.

U 12.30 časova. 28. maja, Ministarstvo saobraćaja Kolorada (CDOT) objavilo je da je I-70 zatvoren u oba smera na miljama 116, premda 132 u kanjonu Glenwood, zbog „velikog prevrtanja u trakama ka istoku“.

Aspen Times izveštava da je kamion koji je putovao na zapad I-70 u blizini izlaza kod jezera „preskočio sredinu” i prešao na trake ka istoku. Kamion se navodno zapalio nakon pada. Nije jasno da li su u pitanju bila i druga vozila.

Prema izveštajima, vozač kamiona je budan i pri svesti.

CDOT je ponudio sledeće informacije o zaobilaznom putu, jer se očekuje dugotrajno zatvaranje :

Zbog produženog zatvaranja, vozačima * prema istoku * na # I70 savetuje se da krenu severnom alternativnom rutom ako putuju ka istoku između okruga Rifle i Eagle, okruga Summit ili metroa Denvera. Vozači automobila bi trebalo da predvide kašnjenja na alternativnoj ruti zbog dodatnog obilaznog saobraćaja. Zapadna granica I-70 je trenutno zatvorena, ali očekuje se da će zatvaranje biti kraće nego za istočnu.

PREPORUČENA ALTERNATIVNA RUTA NA ISTOKU:

Vozači koji putuju na istok I-70 mogu da stignu do područja metroa Denver skretanjem na sever od I-70 na autoput 13 u Koloradu kod Riffle (izlaz 90). Putujte prema severu CO 13 do Craiga, a zatim skrenite na istok američkom autoputem 40 prema Kremmlingu. U Kremmlingu, automobilisti treba da krenu na jug autoputem Colorado 9 prema Silverthorneu. U Silverthorneu, automobilisti mogu da se pridruže I-70 ka istoku.
Pre skretanja na bilo koju alternativnu rutu, vozači treba da pogledaju najnovije uslove na putu na www.cotrip.org. CDOT upozorava putnike da ne koriste autoputeve južno od I-70 za alternativni put, zbog velikih blokada. CDOT takođe traži da vozači ne koriste put Cottonwood Pass (u okruzima Eagle / Garfield), Hagerman Pass, Eagle / Thomasville Road ili druge puteve okruga ili šume u ​​okruzima Eagle, Garfield i Pitkin kao zaobilazni put. Ovi putevi nisu izgrađeni za gust saobraćaj ili komercijalna prevelika vozila. Mnogi od ovih puteva takođe nemaju pokrivenost mobilnim telefonom.

Izvor:CDLLife.com