Članovi udruženja radnika (UAW) u najvećem pogonu za sklapanje Volvo Trucks North America (VTNA) izgleda da su spremni da pretežno odbiju drugi okvirni ugovor o radu.

Prošle nedelje su rukovodstva VTNA i UAW Local 2069 objavila da su postigla drugi „okvirni sporazum“ za isto toliko meseci da zadrže 2.900 radnika na poslu u fabrici za sklapanje kamiona kompanije VTNA New River Valley (NRV).

Drugi sporazum je šestogodišnji ugovor koji uključuje promene kao što su povećanje paušalnog bonusa za penzionere, smanjenje osmogodišnjeg napredovanja zarada na samo šest godina i fleksibilniji raspored rada.

Najava novog sporazuma usledila je samo nekoliko dana nakon što su članovi Lokalnih 2069 većinom glasova odbili probni petogodišnji sporazum o radu koji je postignut u aprilu nakon dvonedeljnog štrajka.

U izjavi kojom slavi drugi sporazum, sekretar blagajnika UAW-a i direktor Odeljenja teških kamiona UAW-a, Ray Curry, rekao je da je druga runda pregovora donela „još solidniji dobitak u pravcu poštenih zarada, povlastica i zaštite na radu“.

„Naši članovi su konačni autoritet i naporno smo radili nakon prethodnog sporazuma da bismo postigli ove rezultate“, komentarisao je Curry. „Verujemo da se sporazum bavi njihovim brigama.“

UAW Local 2069 objavio je uslove drugog sporazuma na društvenim mrežama i nije trebalo dugo da članovi počnu da odzvanjaju kako se osećaju.

„Jeste li ludi? Ne glasamo za ovo s*anje. Pokušajte ponovo!“ Uzviknula je Jill Cox.

Donald Nunley je ciljao na vođstvo UAW.

„Treba da očistite uši. Očigledno nas ne čujete. ZASLUŽUJEMO BOLjE !!! “

Glasanje o ratifikaciji novog sporazuma održaće se u nedelju, 6. juna 2021, od 9 do 17 časova. u lokalnoj sindikalnoj sali.

Izvor:TransportationNation.com