Savezna uprava za bezbednost prevoznika (FMCSA) najavila je danas da će ponovo produžiti hitnu deklaraciju koja ističe, pružajući regulatornu olakšicu za vozače kamiona koji vuku određene zalihe tokom pandemije.

Novo produženje odricanja od FMCSA izdato je 26. maja 2021. godine i produžiće 50 državnih vanrednih deklaracija koje pružaju regulatorne olakšice za vozače kamiona do 31. avgusta 2021. godine.

Poslednje produženje odricanja izdato je 17. februara 2021. godine, a trebalo bi da istekne 30. maja 2021. godine.

Odricanje pruža olakšanje za delove 390 do 399 Saveznih propisa o bezbednosti prevoznika (FMCSR), koji uključuju zahteve za radnim satima, za vozače koji pružaju direktnu pomoć tokom krize COVID-19.

Odricanje se odnosi na vozača kamiona koji vuče sledeće zalihe u direktnu podršku naporima za pomoć COVID-19:

Stoka i stočna hrana
Medicinski materijal i oprema u vezi sa ispitivanjem, dijagnozom i lečenjem COVID-19
Vakcine, sastavni proizvodi i medicinski materijal i oprema, uključujući pomoćne potrepštine / komplete za davanje vakcina, koji se odnose na prevenciju COVID-19
Potrebni materijal i oprema neophodni za bezbednost u zajednici, sanitaciju i sprečavanje prenosa COVID-19 iz zajednice, kao što su maske, rukavice, sredstvo za dezinfekciju ruku, sapun i dezinficijensi
Hrana, proizvodi od papira i druge namirnice za hitno obnavljanje zaliha distributivnih centara ili prodavnica.

„Direktna pomoć ne uključuje rutinske komercijalne isporuke, uključujući mešovite terete sa nominalnom količinom kvalifikovane hitne pomoći koja je dodata da bi se postigle prednosti ove vanredne deklaracije“, naveo je FMCSA.

FMCSA je takođe ponovio da odricanje od HOS-a ne daje prevoznicima pravo da primoravaju umorne vozače da rade. Svaki vozač koji obavesti vozača da im je potreban odmor mora dati 10 sati pre nego što se od njih zatraži povratak na dužnost.

Originalno odricanje od hitne pomoći FMCSA izdato je u martu 2020. godine i od tada je produženo i proširivano nekoliko puta kako pandemija traje.

Izvor:CDLLife.com