Dvojica američkih senatora predstavila su zakon kojim će se prvi put u skoro četvrt veka analizirati promene u korišćenju autoputeva.

Zakon o studiji raspodele troškova autoputa iz 2021. godine uveli su senatori Cinthia Lummys (R-VI) i Mark Kelly (D-AZ).

Savezna uprava za autoputeve prethodno je sprovela slične studije raspodele troškova autoputa kako bi se procenili da li su troškovi povezani sa autoputem koji se pripisuju različitim vozilima i u kojoj meri korisničke naknade koje plaćaju različita vozila pokrivaju svoju odgovornost za troškove autoputa. Poslednja studija sprovedena je 1997.

Informacije prikupljene iz predložene studije za 2021. godinu bile bi informacije o odlukama za rešavanje nedostataka prihoda Fonda za autoceste tokom njegovog sledećeg ciklusa ponovnog odobrenja.

„Danas na putu imamo preko 50 miliona vozila više nego 1997. godine“, rekao je senator Lummis. „Ključno je da shvatimo kako ovo značajno povećanje utiče na naš sistem autoputeva, tako da možemo da izgradimo jači, sigurniji i efikasniji sistem, sa planom da ga finansiramo za budućnost. Ovo je dvostranačko pitanje i ponosan sam što sarađujem sa senatorom Markom Kellyjem iz Arizone kako bismo pogledali kako se promena sistema našeg autoputa promenila u poslednje 24 godine i kako to možemo učiniti boljim za naredne 24 godine. “

„Kao inženjer i astronaut, moja karijera me je naučila o važnosti posedovanja podataka za rešavanje složenog problema“, rekao je senator Kelly. „Radim sa senatorom Lummisom kako bih saznao činjenice o našim autoputevima kako bismo bili sigurni da nastavljamo da ulažemo potrebne za rast naše ekonomije u Arizoni i širom SAD-a“

Izvor:CDLLife.com