Michelin North America, Inc. najavio je u ponedeljak značajan porast komercijalnih guma, koji bi trebalo da stupi na snagu ovog leta.

U saopštenju je Michelin potvrdio da će se troškovi komercijalnih guma na terenu i na terenu uvećati „do 13%“ od 1. jula.

Povećanje pogađa i Sjedinjene Države i Kanadu.

Vest dolazi samo pet meseci nakon povećanja od 5% koje je stupilo na snagu 1. februara 2021. godine, „zbog promenljive poslovne dinamike američkog tržišta“.

Zatim je 1. marta 2021. godine Michelin sproveo još više povećanja cena, ovog puta za komercijalne usluge, odabir komercijalnih ponuda kupcima voznog parka, odabir proizvoda za rukovanje materijalom i odabir točkova.

Pored komercijalnog povećanja guma u ​​julu, kompanija je najavila da će cene takođe porasti i do 6% na odabranim gumama za zamenu putničkih i lakih kamiona MICHELIN®, BFGOODRICH® i UNIROIAL®.

Promene cena „mogu se razlikovati“ u zavisnosti od određenih proizvoda u okviru svakog portfelja brendova, navela je kompanija.

Michelin je povećanje troškova pripisao „dinamici tržišta“.

Dileri, flote, proizvođači komercijalne opreme i krajnji korisnici dobiće buduće detalje o novoj strukturi cena do 1. juna.

Michelin zapošljava približno 23.000 ljudi i upravlja sa 34 proizvodna pogona u SAD-u i Kanadi.

Izvor:TransportationNation.com