Bivši igrač NFL-a izvukao je vozača kamiona iz njegove zapaljene platforme prošle nedelje, potencijalno spasivši život vozača.

Nesreća se dogodila 6. maja oko 17.45 na East 400 North  blizu North 2300 East u Svetom Antoniju.

Bivši igrač NFL-a, Brandon Blair, vozio se autoputem 20 kada je bio svedok sudara voza i kamiona koji je izazvao vatrenu eksploziju i prikovao vozača kamiona unutra. Blair je brzo nazvao 911 i čekao je da stigne pomoć kada je začuo glas koji je dopirao iz olupina, zapaljenog kamiona, pa je krenuo u akciju.

„Bio sam na autoputu 20 do svog preduzeća kada sam video da je voz udario u kamion“, objasnio je Blair.
„Odmah je došlo do eksplozije, a voz je gurao kamion niz šine. Pozvao sam telefon sa brojem 911 i počeo da se vozim niz sredinu da bih stigao pred voz kad se zaustavio. Kondukteri [voza] očigledno nisu mogli da dišu zbog dima u kabini. Upozorili su me da ne prilazim kamionu jer je bio u plamenu. “

„Odluku sam doneo svesno, jer mu je trenutno potrebna pomoć“, rekao je Blair za East Idaho News. „Dotrčao sam do prozora i video kaplje, vruć plamen po celoj unutrašnjosti kamiona. Mogao sam da vidim momka sa sigurnosnim pojasom i uspeo sam da ga posegnem i odvežem. Pričao je, a ja sam mu rekao da sada moramo da idemo odavde. ”

Blair je tada mogao delimično da se popne u razbijeni kamion i izvuče 25-godišnjeg kamiondžiju Stevena Jensona kroz zadnje staklo kabine.

„Otišli ​​smo i za nekoliko sekundi vatra na krovu pala je unutra, a celo sedište i kabina su se zapalili“, rekao je Bair. „Nekoliko minuta kasnije, desilo se nekoliko velikih udara i eksplozija.“

Jenson je ubrzo prebačen u obližnju bolnicu sa ozbiljnim povredama, ali je do petka, 7. maja, bio u stabilnom stanju. Za čudo, Blair nije izgoreo tokom spašavanja i pretrpeo je samo nekoliko ogrebotina.
Iako je spasavanje trajalo samo tri minuta, Blair kaže da je to iskustvo zaista uticalo na njega na način koji nije očekivao.

Blair kaže da su dva tinejdžera i nekoliko drugih prolaznika zastali da pomognu i veruje da je Jenson trebalo da živi – zato je bivši igrač NFL-a bio na pravom mestu u pravo vreme, tvrdi on.

Izvor:CDLLife.com