U četvrtak je start-up najavio planove za izgradnju kamionskog stajališta „samo na električni pogon“ u Kaliforniji.

6. maja, WattEV je predstavio planove za izgradnju „prvog nacionalnog javnog stajališta za kamione na solarni pogon od 25 megavata, samo na električni pogon, koje će služiti za prevoz električnih kamiona“ u Bakersfieldu, u Kaliforniji. „Početni izlaz od stanice za električne kamione WattEV uključivaće snagu od 4 megavata (MW), koja će na kraju narasti na 25 MW napajajući više od 40 ležišta za punjenje“, navodi se u saopštenju kompanije.

Kompanija kaže da bi „E-kamionsko stajalište“ od 110 hektara podržavalo saobraćaj električnih kamiona koji putuje između Centralne doline i luka Južne Kalifornije i brodskih čvorišta i strateški je pozicionirano u blizini centara za ispunjenje logistike koje vode Amazon i Walmart.

Kompanija takođe kaže da su naručili 50 Tesla Semis kao deo „novog“ poslovnog modela „Kamioni kao usluga“ (TaaS) kako bi kompanijama olakšali prelazak na električna vozila.

„Cilj nam je da omogućimo dodavanje 12.000 električnih kamiona s teškim baterijama na puteve u Kaliforniji do kraja 2030. godine, što premašuje postojeće prognoze“, kaže izvršni direktor WattEV-a Salim Youssefzadeh. „Ako uspe u Kaliforniji, funkcionisaće gotovo bilo gde u zemlji.“

„Fokusiranje na potencijal prihoda i dobiti električnog kamiona, umesto na fiksne i promenljive troškove posedovanja novog ili polovnog dizel kamiona, je način na koji možemo brže uvesti više vozača u više električnih kamiona. Čekanje da tržište organsko sazri – brzinom koja trenutno ide – moglo bi potrajati više od jedne decenije. Naš cilj je da ubrzamo prelazak na transport električnim kamionima radeći stvari malo drugačije “, dodaje Youssefzadeh.

WattEV kaže da su sarađivali sa više drugih grupa u podršci zaustavljanju E-kamiona, uključujući Distrikt za kontrolu zagađenja vazduha u dolini San Joaquin, Greenlots, Power Electronics, Central California Asthma Collaborative, proizvođače teških kamiona i PG&E.

Izvor:CDLLife.com