Vozač kamiona uhapšen je nakon bekstva od policije tokom rutinskog zaustavljanja saobraćaja u Ajovi u sredu ujutru.

Incident se dogodio 5. maja u blizini Walnut-a, Iowa.

Prema ABC 7 News, policajac je pokušao da zaustavi kamion zapadno od Adaira na međudržavnom putu 80, ali vozač kamiona se odvezao, pa je policajac krenuo u jurnjavu.

Na kraju je potraga dostigla brzinu od 90 km / h i policija je postavila zaustavne palice, ali vozač je nastavio da vozi, vozeći se na felnama duž makadamskih puteva.
„Bilo je više primena zaustavnih palica od strane drugih agencija i drugih odeljenja, kao i od nas, kako bismo pokušali da ispuhnemo gume na ovom vozilu kako bismo ga mogli bezbedno zaustaviti na međudržavnom putu pre nego što se dogodi zaista nešto loše“, rekao je Ryan DeVault iz Iowe Državna patrola.

„Makademski putevi su vrlo prašnjavi“, nastavio je DeVault. „Znam da sam razgovarao sa jednim od policajaca koji je bio aktivno uključen, a bilo je to samo vreme kada uopšte niste mogli ništa da vidite samo zbog šljunkovite prašine.“

Na kraju se oprema zaustavila i vozač je identifikovan kao Jeremy Samstad iz St. James-a, Minesota. Policija je tada otkrila da je vozač imao više naloga iz četiri različite države, uglavnom u vezi sa falsifikovanjem ili krađom, i njegov CDL je opozvan.

„Biće podnete višestruke prijave“, rekao je DeVault. „Izmičući, znam da je jedno. Imao je višestruka kršenja znakova zaustavljanja, nije imao elektronski dnevnik u kamionu, a zatim mu je oduzeta i dozvola za vožnju. “

Vozač je od tada priveden.

Izvor:CDLLife.com