Volvo Trucks Severna Amerika najavila je probni sporazum o novom petogodišnjem ugovoru sa sindikatom UAW nakon što je skoro 3.000 radnika u njihovoj fabrici u Dablinu u državi Virginia štrajkovalo.

Radnici u operacijama sklapanja kamiona New River Valley (NRV) u Dablinu u državi Virginia štrajkuju od sredine aprila nakon isteka produženja njihovog prethodnog ugovora od 30 dana.

UAW je zvanično prekinuo štrajk u 7 sati ujutro 30. aprila nakon postizanja okvirnog sporazuma.

„Članovi UAW pokazali su neverovatnu solidarnost, postigli su značajne dobitke u pravcu poštene zarade, pogodnosti i zaštite na radu“, rekao je sekretar blagajnika UAW i direktor Odeljenja teških kamiona UAW, Ray Curry.

Novi petogodišnji ugovor obuhvatio bi približno 2.900 zaposlenih.

„Stres zbog štrajka nikada nije lak za člana ili njihovu porodicu, posebno u ovim nesigurnim vremenima“, rekao je Mitchell Smith, direktor UAW regije 8. „Ne možemo dovoljno zahvaliti okolnim zajednicama na izlivu podrške za naše porodice “.

„Iz poštovanja prema našim članovima, uzdržavaćemo se od javne rasprave o detaljima sve dok članstvo u Volvo Truck ne bude u potpunosti upoznato. Na kraju je ugovor naših članova i članovi UAW Volvo Truck-a ti koji će doneti ovu konačnu odluku dok glasaju. “

Detalji provizornog sporazuma biće prikriveni sve dok se članovi UAW ne upoznaju pre glasanja o ratifikaciji.

Proizvodnja u fabrici biće nastavljena 3. maja.

Izvor:CDLLife.com