Kamiondžija u Connecticutu suočava se sa nekoliko ubistava nemarnom vožnjom nakon smrtonosne nesreće na autoputu Massachusetts prošle nedelje.

U ponedeljak je okružno tužilaštvo Berkshire podnelo krivičnu prijavu protiv Stanley Kardys-a (67) iz West Granby-a, CT.

Prema navodima tužilaca, Kardys je upravljao kamionom na istok duž Interstate 90 – blizu granice od 14,8 milja u Becketu – u petak, 23. aprila, otprilike u 16:35, kada navodno „nije zakočio pravilno“.

Kardys se sudario sa zadnjim delom Toyote Camry kojim je upravljao 69-godišnji Gary Litwin iz Ludlowa.

Litwinovo vozilo se naknadno sudarilo sa zadnjim delom Toyote Sienna, kojom je upravljala Marinalva Silva (39) iz Springfielda.

EMS je Litwina i njegovu suprugu Diane Litwin (66) prevezao u obližnji medicinski centar Baystate.

Litwin je kasnije podlegao povredama zadobijenim u nesreći, dok je Diane pružila medicinsku pomoć i preživela.

Silva je takođe prevezen u bolnicu na lečenje povreda koje nisu opasne po život.

Ako bude proglašen krivim, Kardys bi mogao da se suoči sa 2 1/2 godine zatvora, do novčane kazne do 3.000 dolara i gubitka vozačke dozvole do 15 godina.

U saopštenju, okružno tužilaštvo okruga Berkshire saopštilo je da istragu o nesreći državne policije Massachusetts-a koja je u toku , detektivska jedinica državne policije za okrug Berkshire, deo za analizu i obnovu državne policije, državna policija Služba za pružanje usluga na mestu zločina i Odeljenje za izvršenje komercijalnih vozila državne policije.

Izvor: WWLP