Od danas, državna policija Njujorka (NYSP) sprovodiće zakon širom države kako bi ciljala nesavesne vozače u radnim zonama.

Od 26. aprila do 30. aprila, NYSP će sprovoditi aktivnosti „Operacije Hardhat“ širom države Njujork, navodi se u saopštenju guvernera Andrewa Cuomoa.

Tokom sprovođenja zakona, NYSP će dodeliti dodatne patrole radnim zonama širom države radi sprovođenja državnih zakona o vozilima i saobraćaju. „Ovo je dodatak za više od 75 policajaca i nadzornika za upravljanje saobraćajnim incidentima koji su posebno obučeni za sprovođenje namenskog sprovođenja zakona o putničkim i komercijalnim vozilima u i oko glavnih, aktivnih radnih zona i ciljanog sprovođenja u identifikovanim problematičnim oblastima“, rekao je Cuomo.

Kao deo ovogodišnje operacije Hardhat, policajci NYSP-a biće prerušeni u građevinske radnike u pokušaju da uhvate vozače koji obavljaju ilegalne aktivnosti u građevinskim zonama.

Tokom prošlogodišnje „Operacije Hardhat“, NYSP je izdao 1.770 kazni.

„Sve više i više Njujorčana kreće na puteve kako se ekonomija naše države postepeno otvara i oporavlja od pandemije COVID-19, a to znači da će postati još važnije kako bi se osiguralo da svi bezbedno voze“, rekao je guverner Cuomo. „Tokom  National Work Zone Awareness Week, od ključne je važnosti da se setimo opasnosti sa kojima se suočavaju transportni radnici i osoblje za sprovođenje zakona na našim autoputevima i da činimo sve što možemo da ih podržimo. Država New York ima nultu toleranciju prema vozačima koji ugrožavaju našu posvećenu radnu snagu, a kroz operaciju Hardhat jasno ćemo reći da će svako ko se ogluši o ove zakone biti odgovoran. “

Izvor:CDLLife.com