Od početka sledećeg meseca, Ministarstvo saobraćaja Nevade (NDOT) započinje ograničenja za komercijalna vozila u okviru dvogodišnjeg projekta izgradnje za unapređenje dva planinska puta na području Tahoe.

Od 3. maja do jeseni, NDOT ograničava komercijalne kamione u saobraćaju od 26.000 lbs ili više na zapadnoj planini. Rose Highway (državna ruta 431) dalje od planine Mt. Rose. Biće dozvoljen saobraćaj kamiona prema istoku.

NDOT kaže da je ograničenje putovanja kamiona sigurnosna mera predostrožnosti kako bi se sprečilo da kamioni koji putuju niz planinu naiđu na probleme sa kočenjem u zoni rada na putu.

Pored ograničenja putovanja za kamione, NDOT upozorava vozače da očekuju zatvaranje ramena i jednostruke trake na planini Mt. Rose Highway od vrha do Incline Village-a i državne ceste 28 od Cristal Bay-a do državnog parka Sand Harbor dok ekipe renoviraju kolovoz.

Kompletnu listu planiranih poboljšanja za dvogodišnji projekat možete videti u nastavku.

Državni put 28 od granice Nevade / Kalifornije do Ponderosa Ranch Road-a u južnom selu Incline:

Saniranje – Četiri centimetra asfalta sa puta biće uklonjeno i zamenjeno.
Biće rekonstruisane određene poprečne kosine kolovoza radi poboljšanog poravnanja.
Poboljšanja zaštitne ograde poboljšaće i sigurnost na putu i ​​kvalitet vode, osiguravajući dodatni tretman oborinskih voda pre nego što stignu do jezera Tahoe.
Poboljšani trotoari, trotoarne rampe i prilazi obezbediće dodatnu povezanost sa putevima, pristupačnost i sigurnost.
Zid koji zadržava na Državnom putu 28, otprilike pola milje južno od vidikovca Memorial Point, biće ojačan zidom od eksera. Sidrene šipke i beton od „mlaznog betona“ stvoriće zid u tlu kako bi se ojačalo protiv truljenja.
Poboljšanja odvodnje će se izvršiti tamo gde Marlette Creek prelazi ispod SR 28, poboljšavajući kvalitet vode i obezbeđujući dodatni tretman oborinskih voda pre nego što stigne do jezera Tahoe.
Državna ruta 431 (autoput Mt. Rose) od kružnog toka State Route 28 u Incline Villageu do Tahoe Rim Trailhead na Mt.Rose.

Saniranje – Ukloniće se i zameniti asfalt sa puta od tri centimetra.
Nova betonska ograda uz rub betonske pregrade biće nadograđena na više segmenata.
Odabrana ramena kolovoza biće rekonstruisana i poravnata.

Izvor:CDLLife.com