Prvo mesto za punjenje teških električnih kamiona otvoreno je ove nedelje u Oregonu.

U sredu, 21. aprila, Daimler Trucks North America (DTNA) u partnerstvu sa Portland General Electric (PGE) otvorio je lokaciju koja sadrži osam stanica za punjenje za punjenje električnih vozila (EV), uključujući: automobile, autobuse, furgone i kamione. .

Stanica nazvana „Električno ostrvo“ puštena je u rad u decembru prošle godine i nalazi se preko puta sedišta DTNA, manje od jedne milje od međudržavne ulice 5.

„Električno ostrvo će pomoći da se ubrza razvoj, testiranje i primena komercijalnih vozila sa nultom emisijom (od rezervoara do točka), poput onih koje proizvodi DTNA“, navodi se u saopštenju kompanije. „Sajt je napravljen da odmah obezbedi punjenje EV-a svih oblika i veličina i služiće kao centar za inovacije, omogućavajući i PGE i DTNA da proučavaju upravljanje energijom, upotrebu punjača i performanse, a u slučaju DTNA i sopstveni performanse punjenja vozila “.

DTNA je takođe primetio da je Electric Island prvo mesto posebno dizajnirano za kamione srednje i teške težine u skladu sa planom Inicijative za tranzitni koridor za čistu zapadnu obalu (WCCTCI).

WCCTCI je saradnja između devet elektroprivrednih preduzeća i dve vladine agencije s ciljem da se elektrificira 1.300 milja I-5 kroz tri države zapadne obale i da se obezbedi javno dostupna naplata za teretne i dostavne kamione.
Pored toga, DTNA i PGE su rekli da njihovi planovi za Electric Island takođe uključuju skladište energije na licu mesta, proizvodnju solarne energije i izgradnju izložbenog dela proizvoda i tehnologije.

Međutim, kompanije su rekle da su ti projekti „i dalje u fazi izrade“.

Ranije ovog meseca, DTNA je objavila da su njeni prvi potpuno električni kamioni, teški Freightliner eCascadia i Freightliner srednje težine Freightliner eM2, dostupni za naručivanje.
Proizvođač kamiona je izjavio da će se eCascadia pohvaliti bruto kombinovanom težinom (GCWR) od 82.000 funti. sa maksimalnim dometom od 250 milja uz potpuno napunjeno bateriju, dok će eM2 preći preko 230 milja pri punom punjenju.

Oba modela kamiona treba da počnu proizvodnju krajem 2022. godine, rekao je DTNA.

Izvor:TransportationNation.com