Kalifornijska patrola autoputeva (CHP) kaže da je fatalnu lančanu reakciju koja se dogodila rano u sredu izazvao kamiondžija koji je pokušao da učini dobro delo.

Incident je započeo oko 1 sat ujutro 21. aprila na severu I-5 južno od Westley, u Kaliforniji, kada je vozač teretnog vozila primetio crvenu limuzinu kako se vrti preko obe trake međudržavne autoceste.

Vozač kamiona „osećao je da je ponašanje vozača toliko ekstremno da su osećali obavezu da ga zaustave. Vozač se zapravo se ubacio kod vozača DUI-a … (On) je koristio prikolicu na način da zaustavi vozača DUI-a da nastavi dalje, “rekao je službenik CHP Tom Olsen.

Dva druga kamiona potpuno su se zaustavila iza osumnjičenog vozača DUI-a i kamiona koji ga je ubacio u boks.

Četvrti kamion koji je vozio 41-godišnji stanovnik Kalifornije Elpidio Ramirez Tovar nije uspeo da se zaustavi, zaustavljajući kamion ispred sebe i gurajući ga u drugi kamion. „Kabina mu je bila potpuno otkinuta sa prikolice, pa je verovatno u trenutku udara ili prilično blizu išao autoputem“, rekao je Olsen.

CHP kaže da je Tovar izbačen na rame kolovoza i da je proglašen mrtvim na mestu događaja.

CHP je uhapsio 40-godišnjeg automobilistu Daniela Avilan-Tirada zbog optužbi za DUI.

CHP kaže da nema naznaka da je vozač kamiona pozvao 911 pre nego što je boksovao automobilistu.

„Namere su bile dobre, ali radije bismo da neko kontaktira 911. To bi bila najsigurnija opcija za sve nas“, rekao je Olsen za Fox40.

Nije jasno da li će se vozač kamiona koji je boksovao automobilistu suočiti sa optužbama. Istraga je u toku.

Izvor:CDLLife.com