U sredu je Udruženje nezavisnih vozača vlasnika i rukovaoca (OOIDA) molilo Belu kuću da se pozabavi krizom oko parkiranja kamiona u predstojećem infrastrukturnom paketu.

OOIDA je 21. aprila poslao pismo američkom sekretaru DOT-a Pete-u Buttigiegu tražeći da se namenska sredstva za bezbedno parkiranje kamiona uvrste u infrastrukturni paket američkog plana poslova.

OOIDA je posebno zatražio od administracije Biden da u infrastrukturni paket uvrsti Zakon o poboljšanju sigurnosti parkiranja kamiona, H.R. 2187. „Davno je prošlo vreme da je savezna vlada uložila značajna sredstva u rešavanje nedostatka parkinga za kamione, a američki plan radnih mesta jedna je od najboljih prilika koje smo videli da preduzmemo smislene mere“, tvrdi se u pismu.

Pismo podseća zakonodavce na rezultate USDOT-ove Jason’s Law Survey iz 2019. godine objavljene u decembru 2020. godine, koja je utvrdila da je nedostatak parkiranja za kamione pogoršavajući problem u svakoj državi i regionu.

OOIDA je ukazao na neumorne napore američkog vozača kamiona da održi državu u pogonu tokom pandemije i tvrdi da je obezbeđivanje više parkinga za kamione način da se podrže osnovni radnici:

„Za ključne radnike koji su radili tokom pandemije, najmanje je što možete učiniti njihov svakodnevni rad sigurnijim i lakšim. Ulaganje u parkiranje kamiona stvorilo bi ogromnu razliku u životu onih koji ne mogu redovno da pronađu sigurno mesto za parkiranje. To je nešto što većina ljudi uzima zdravo za gotovo, ali u kamionima je borba stvarna. “

Možete pogledati dole navedeno pismo.

Izvor:CDLLife.com