Novi izveštaj bavi se putevima, gradovima i državama koje uzrokuju najveći stres američkim vozačima.

FleetLogging je nedavno podelio izveštaj koji nabraja područja koja vozačima izazivaju najviše stresa analizirajući desetine hiljada tvitova koji sadrže reč „saobraćaj“ da bi se otkrilo gde se vozači najviše uznemiruju.

Top 10 najstresnijih puteva
I-95 u Majamiju na Floridi
I-85 u Atlanti, Džordžija
I-285 u Atlanti, Džordžija
I-75 u Atlanti, Džordžija
I-10 u Los Anđelesu, Kalifornija
I-10 u Feniksu, Arizona
I-80 u San Francisku-Oakland, Kalifornija
I-35 u Austinu, Teksas
I-25 u Denveru, Kolorado
Državna ruta 91 u Los Anđelesu, Kalifornija

„Interstate 95 iz Majamija na Floridi je najnapredniji američki put sa stopom stresa od 86,96%. I-95 je „izgrađen poput zadnjeg puta i jedan pad potpuno parališe saobraćaj“, rekao je jedan ljuti vozač. Ali putevi u Džordžiji i Kaliforniji dominiraju na listi stresa. Niz pucnjava na autoputevima u Atlanti, uključujući dva na drugom po stresu američkom putu (I-85), mogao je ili ne mora biti odgovor na stres u saobraćaju – ali istrage su sigurno usporile lokalne putnike “, navodi se u izveštaju.

10 najstresnijih gradova za vozače
Lubbock, Teksas
Newark, New Jersey
Stockton, California
Tucson, Arizona
Forth Wort, Teksas
Louisville, Kentucky
El Paso, Teksas
Atlanta, Georgia
Jacksonville, Florida
Baton Rouge, Louisiana

„Američki grad u kome saobraćaj izaziva najveći stres je Lubbock u Teksasu. Otkrili smo da su tri četvrtine svih tvitova sa temom saobraćaja iz Lubbocka pokazivali znakove stresa. Grad je ove zime pretrpeo oštre ledene uslove. Kašnjenja su uzrokovani sporijim, sigurnijim vozačima i zatvorenim putevima koji prate veće sudare. Grad je pretrpeo smrtonosne nesreće početkom 2021. godine, što je navelo saobraćajnu policiju da pojača oprez prema nesavesnim vozačima “, rekao je FleetLogging.

10 najstresnijih država za vozače
Rhode Island
Montana
Georgia
Oregon
Okrug Kolumbija
Nebraska
Kentucky
Louisiana
Idaho
Severna Dakota

„Najmanja američka država takođe je druga po gustoći naseljenosti – i ima najnaprednije pokretače u državi. Rhode Island ima stopu saobraćajnog stresa od 62,18%. Radovi na putevima, poput zatvaranja mosta Manville u Lincolnu (koji obično prevozi 8.000 automobila svakog dana), pogoršali su problem već prenaseljenih kolovoza države “, objasnio je FleetLogging.

FleetLogging je usluga koja pruža sveobuhvatan pregled ELD-a, upravljanja voznim parkom i industrije praćenja u Sjedinjenim Državama.

Izvor:CDLLife.com