Vozač kamiona uhapšen je u Teksasu prošle nedelje nakon što su agenti granične patrole otkrili više od 120 imigranata bez dokumenata u zadnjem delu njegove prikolice.

Pokušaj krijumčarenja otkriven je 24. marta oko 19:50. na punktu Interstate 35 u Teksasu.

Prema LMT Online, Jesse Doria Thomas, vozač kamiona sa 27 godina, pokušavao je da prođe kroz kontrolni punkt kada je agent granične patrole prepoznao da se prikolica poklapa sa opisom osobe koja je umešana u pokušaj krijumčarenja. Tada je agent pitao Tomasa za njegov teret, ali Thomas je „promrmljao odgovor koji se nije razumeo“.

Jedinica K9 je zatim pregledala prikolicu i upozorila na prisustvo krijumčarenja, pa je prikolica upućena na sekundarni pregled gde je agent upotrebio rezače sita da bi slomio zaptivku prikolice i otvorio vrata, otkrivajući 123 imigranta unutra. Tomas je odmah uhapšen.

Kada je intervjuisan, Tomas je rekao agentima da ga je ranije tog dana nazvao nudeći mu posao vozeći prikolicu iz dvorišta u Laredu do Fuel America Travel Center-a kod interstate 35. Pozivatelj je tada trebalo da preuzme opremu i odvezi ga do Austina.

Tomas je izjavio da je podigao kamion pored puta u području Mines Road i odvezao se do kontrolnog punkta gde je uhapšen.

„Tomas je izjavio da će mu platiti 100 dolara za preuzimanje i odlaganje prikolice. Tokom prikupljanja biografskih podataka, Tomas je izjavio da je vozač kamiona već 27 godina i izjavio je da nije verifikovao tovarni list niti proverio prikolicu kada je podigao prikolicu. Tomas je izjavio da nije znao šta je vukao i da nije bio svestan da prevozi osobe bez dokumenata skrivene u prikolici “, navodi se u izjavi.

Incident je još pod istragom.

Izvor:CDLLife.com