Freightliner dobija na snazi više Tesle kada su u pitanju električni semii i stvarne performanse OTR.

Sa nedavnim završetkom od 700.000 milja i 233 terenska putovanja koja su prevozili njihovi električni kamioni, Freightliner svoje električne uređaje naziva „pravim kamionima“ u poređenju sa Teslinom verzijom, koja je uglavnom ostala na test stazi od svoje koncepcije, a da se isporuči kupcima.

„To su pravi kamioni koji prevoze stvarni teret u stvarnom svetu i stvaraju nula emisija milju po milji – do sada više od 700.000“, rekao je portparol Daimlera Fred Ligouri.

„Kroz ovaj proces zajedničkog stvaranja sa našim kupcima, obezbeđujemo trajnost i pouzdanost serijski izrađenih kamiona, ugrađujući svrsishodne inovacije i pružajući priliku sve većem broju flota da iskusi eMobilnost.“

Freightliner trenutno testira dve verzije njihovih električnih kamiona. Manji od njih je kamion sa sandukom eM2 – mislite na lokalne isporuke – dok je drugi klasični kamion klase 8 nazvan eCascadia. Međutim, oni još nisu sasvim spremni za duge staze – svaki ima samo domet od 230 milja, odnosno 250 milja, izvestio je Inverse.

Trenutno Freightliner ima 38 od ovih predproizvodnih kamiona koji su već u rukama kupaca u Južnoj Kaliforniji, sistema koji oni nazivaju svojom flotom za električne inovacije i korisničko iskustvo. Ovi kupci će se potom javiti Freightliner-u sa ocenama „Sviđa mi se“, „Ne sviđa mi se“ i oblastima kojima treba poboljšanje.

Iako kamioni nisu sasvim spremni za punu proizvodnju i puštanje u rad, Freightliner ima planove za njihovu proizvodnju i trenutno ulaže u pogon za proizvodnju dizel goriva u Detroitu, namenjen proizvodnji ePowertrain-a potrebnog za eM2 i eCascadia.

Izvor:CDLLife.com