Policija države Indiana (ISP) najavila je početak kontrole koja počinje u petak.

Izvršenje se odvija od 26. februara do 21. marta 2021. godine u celoj državi Indiana.

Policajci kažu da će biti u potrazi za oštećenim ili opasnim vozačima i da će biti „nulta tolerancija za one koji voze agresivno, preko ograničenja brzine ili pod uticajem“.

Prekovremene patrole ISP-a finansira Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na autoputevima (NHTSA) putem donacije Instituta za krivično pravosuđe u Indijani (ICJI).

„Viđamo porast opasne vožnje tokom pandemije, i to je vrlo zabrinjavajuće“, rekao je Devon McDonald, izvršni direktor ICJI. „Zato ovog marta sve zaustavljamo kako bismo preokrenuli taj trend i podstakli bezbedno ponašanje u vožnji. Sprečavanje gubitka života je naš glavni prioritet. “

ISP je ukazao na NHTSA podatke koji pokazuju da dok su pređeni kilometri u prvih devet meseci 2020. godine opali za 14,5% zbog pandemije, ukupni smrtni slučajevi u saobraćaju porasli su za 4,6 odsto širom zemlje.

ISP preporučuje da vozači koji žele da izbegnu mogućnost pravnih taksi i krivičnih prijava poštuju postavljeno ograničenje brzine, da se uzdrže od ometane vožnje, izbegavaju zadnja vrata ili agresivnu vožnju, nose sigurnosne pojaseve i nikada ne voze dok su oštećeni.

Izvor:CDLLife.com