Zakonodavac iz Misisipija forsira plan koji bi omogućio da se velika vozila preko noći parkiraju na weigh stations kao način za ublažavanje nestašice parkinga.

Republički zakonodavac, republički poslanik Jerry Turner, poziva Ministarstvo saobraćaja u Misisipiju (MDOT) da ukine zabranu prekonoćnog parkiranja u scale houses.

U intervjuu za Daily Journal, predstavnik Turner rekao je da nedostatak parkinga za kamione predstavlja značajan sigurnosni problem za sve prevoznike.

„Jedne noći svratio sam tamo gde je stajalište kamiona u Beldenu. Na obe strane rampe bili su poredani kamioni, koji su silazili i na ulaznoj rampi ”, rekao je Turner. „Kamiondžije su tamo spavale. To nije najsigurnija stvar na svetu, a kamiondžijama se to ne sviđa. “

Komesar za saobraćaj Severnog okruga John Caldwell rekao je da plan zakonodavca ozbiljno razmatra plan Turnera, ali zakoni verovatno nisu potrebni za sprovođenje promene.

Međutim, neki ističu da će dozvoljavanje prevoznicima da preko noći parkiraju na weigh stations malo pomoći da se reši sve veći problem.

U ranim danima pandemije COVID-19 poput Indiane, Missourija i Virdžinije otvorile su scale houses za prekonoćno parkiranje.

Mnoge kamiondžije su u to vreme izrazili zahvalnost zbog ovih mera za olakšavanje parkiranja. Ipak, nedostatak parkinga širom zemlje nastavlja da se pogoršava.

U stvari, navodi se kao jedan od najvećih problema sa kojima se svake godine suočavaju kamiondžije i industrija prevoza.

Naslovi poput „Kamiondžija uhapšen za pokušaj ubistva nakon uboda vozača nožem u sporu na parking mestu“ i „Kamiondžija optužen za brutalno ubadanje kolege kamiondžije u borbi protiv parkiranja kamiona“ su prečesti.

U februaru prošle godine, zaštitar u TravelCentres of America u Oklahoma City pucao je na kamiondžiju tokom sukoba zbog neplaćenog parking prostora, a drugi službenik obezbeđenja u Love’s-u u Memphisu je u maju pretio da će pucati na kamiondžiju.

Uprkos ovim realnostima, većina državnih i saveznih zakonodavaca jednostavno ne nudi mnogo rešenja.

OOIDA poziva američkog predstavnika Mikea Bosta (R-Illinois) da još jednom sponzoriše i izgradi podršku Zakonu o poboljšanju bezbednosti parkiranja kamiona (TPSIA).

TPSIA traži da se više od 750 miliona dolara izdvoji tokom pet godina za izgradnju novih odmorišta i parkinga za kamione.

Izvor:TransportationNation.com