Aktivni zimske vremenske nepogode nastaviće se i naredne nedelje, ali dobra vest je da se od sledećeg sistema ne očekuje velika zimska oluja.

Sledeći sistem će se raširiti centralnim delom SAD do nedelje. Ovaj sistem niskog pritiska kretaće se prema istoku preko Srednjeg zapada do severoistoka početkom sledeće nedelje.

Za sledeći zimski sistem se ne očekuje da će se pretvoriti u veliku zimsku oluju, a blaži uslovi rezultiraće ograničavanjem snega na područja severnije, sa kišom na jugu.

Prognoza za vikend

Snežni pljuskovi počeće da se razvijaju u centralnim delovima od subote uveče. Šansa za slab sneg proširiće se od delova Wyominga i Colorada do delova Južne Dakote, Nebraske, istočnog Kanzasa, severozapadnog Missourija, Ajove i južne Minesote.

U nedelju će se sneg proširiti na područje Velikih jezera. Većina područja će doživeti slabe snežne padavine, iako su mogući naleti umerenog snega. Lokacije južnije od južnog Missourija i južnog Ilinoisa do Arkansasa i severoistočnog Teksasa mogu očekivati kišu iz ovog sledećeg sistema.

Sneg i kiša kretaće se prema istoku u nedelju uveče, dosežući unutrašnjost severoistoka i centralnih Apalača dok će se nastavljati u delovima Srednjeg zapada. Pljuskovi i kiše su verovatni za veći deo juga, ali nešto snega može pasti i južnije od Severne Karoline.

foto:weather.com

Ponedeljak

U ponedeljak se sneg očekuje na većem delu severoistoka, mada je mešavina kiše i snega verovatno od južnog Mejna prema jugu do Vašingtona i severne i zapadne Virdžinije.

Delovi unutrašnjosti severoistoka mogu ponegde videti umerene snežne padavine u ponedeljak. Kiša se očekuje sa jugoistoka Nove Engleske niz mid-Atlantic obalu na jugoistok.

Sneg bi se u ponedeljak uveče mogao zadržati u delovima Nove Engleske i Njujorka, uz mešavinu kiše i snega prema severoistočnoj obali. Pojačani sneg može se razviti do utorka.

Ovaj sistem neće biti jak kao druge nedavne oluje i kretaće se prilično brzo. Ovo će zadržati ukupne snežne padavine.

Neke veće količine snežnih padavina moguće su na istoku Velikih jezera, posebno u njujorškoj regiji visoravni Tug Hill.

Na većini lokacija od jugoistoka Nove Engleske i Long Ajlenda do srednjeatlantske obale očekuje se uglavnom slaba kiša iz ovog sistema.

Izvor:weather.com