Guverner Connecticut-a Ned Lamont ponovo cilja na prevoznike da prikupe državna sredstva za infrastrukturu.

U svom novom predlogu budžeta, guverner Lamont predlaže ukidanje pozamašnog poreza na upotrebu autoputa (HUT) na teške kamione.

Prema detaljima plana, operaterima bi se naplaćivala stopa, određena težinom kamiona, za broj pređenih kilometara u državi.

Konkretno, Connecticut HUT biće nametnut klasifikacijama od 8 do 13 (težine 26.000 funti i više).

Stope će se postepeno povećavati sa 2,5 centa po milji na 26.000 funti na 10 centi po milji pri 78.001 funti.

Operateri kamiona sa klasifikovanom prekomernom težinom (preko 80.000 funti) platiće dodatnih 7,5 centi za ukupno 17,5 centi po milji.

Budžetom je predviđen datum početka 1. januara 2023, sa procenjenih 45,0 miliona američkih dolara koji će biti prikupljeni u fiskalnoj 2023. godini.

Guverner Lamont rekao je da predviđeni godišnji prihod novog plana iznosi približno 90 miliona dolara godišnje.

Guverner Konektikata tvrdi da je HUT potreban jer će troškovi povezani sa izgradnjom i održavanjem infrastrukture Konektikata za smeštaj teških kamiona dodati dodatnih 1,52 milijarde dolara samo državnom programu kolovoza u narednih 40 godina.

Dalje, objasnio je, „Povišeni autoputevi i mostovi moraju biti jači da nose dodatne utege, a kolnici moraju biti formulisani sa dovoljnom snagom da izdrže dodatno opterećenje.“

Džozef Skali, predsednik Udruženja za motorni transport u Konektikatu, uništio je poslednje napore guvernera Lamonta da iscedi industriju kamiona.

„Ovo je porez koji će ugroziti poslovanje u državi, a kompanije koje se bave prevozom van države će ga izbeći“, rekao je Sculley za lokalnu novinsku kuću ctpost. „Putarine za kamione su mu bile u prošlom budžetu i nisu uspele. Mislim da bi ovo moglo biti dvostranačko protivljenje. “

Verovatno ćete se setiti da je to bilo samo prošlog februara, kada guverner Lamont nije uspeo da skupi dovoljno glasova da donese plan naplate putarine samo za kamione za koji je predviđeno da prikupi 200 miliona dolara novog prihoda za poboljšanje infrastrukture.

Planom, poznatim pod nazivom CT2030, predviđeno je da se duž desetak mostova na autoputu u Konektikatu izgradi sistem naplate samo za kamione „brzi portalni most“.

Kamioni bi bili naplaćivani čak 12,80 dolara.

Uprkos rasporedu niza političkih manevara, kritičari nazvani „apsurdnim“ i „odvratnim“, guverner Lamont i njegovi demokratski saveznici na kraju su napustili tu ideju.

Izvor:TransportationNation.com