Savezna uprava za bezbednost motornih vozila(FMCSA) naložila je dva prevoznika u vlasništvu iste osobe da prekinu sve operacije nakon što je agencija otkrila mnoštvo bezbednosnih prekršaja.

Dve beogradske kompanije sa sedištem u Montani – Vallise Automotive Group, USDOT br. 3547547 i Central Logistics, Inc, USDOT br. 3549608 – proglašene su za neposrednu opasnost po javnu bezbednost kao deo savezne naredbe o prestanku poslovanja koja je uručena vlasniku kompanije Matthewu Tabner 23. januara 2021.

Nalog FMCSA odnosi se na bilo koji motorni prevoznik u vlasništvu Tabnera.

Naređenje je izdato nakon istrage kompanije Vallise Automotive Group od strane Ministarstva saobraćaja u Montani i FMCSA.

FMCSA kaže da su istražitelji otkrili brojne i široko rasprostranjene povrede bezbednosti, uključujući:

Nepostojanje sistematskog programa pregleda, popravki i održavanja vozila kako bi se sprečilo da nesigurna komercijalna vozila rade na javnim putevima. U novembru 2020. godine, državna policija Njujorka je naložila van upotrebe kamionu i prikolici kojom upravlja jedna od kompanija kompanije Tabner, nakon što je inspekcija na putu otkrila nedostatne kočnice na kamionu i neaktivne kočnice na prikolici. Uprkos naredbi da se ne koriste, nesigurni kamion i prikolica su premešteni, što je rezultiralo sa dve dodatne kazne koje je izdala policija države New York.
Ne osiguranje da samo kvalifikovani vozači sa odgovarajućim komercijalnim vozačkim dozvolama (CDL) rade na javnim putevima. Vozači komercijalnih vozila kojima je potreban CDL u međudržavnoj trgovini moraju imati najmanje 21 godinu. Savezni propisi o bezbednosti takođe zahtevaju od svih vlasnika CDL-a ili dozvole za komercijalno učenje (CLP) da poseduju uverenje medicinskog ispitivača. Istražitelji su otkrili da je u brojnim prilikama šesnaestogodišnjem zaposlenom u kompaniji Tabner, koji nije imao CDL, CLP ili potvrdu medicinskog ispitivača, ipak bilo dozvoljeno da upravlja vozilom većim od 26.001 lbs. – čak i nakon što je pojedinac dobio više citata od strane službenika za sprovođenje zakona čak do Minesote i Njujorka.
Neuspeh sprovođenja programa ispitivanja alkohola i kontrolisanih supstanci koji zahteva savezni zakon za vozače koji moraju imati CDL.
Neuspešno praćenje otpreme svojih vozača kako bi se obezbedilo poštovanje ograničenja radnog vremena (HOS) radi sprečavanja umorne vožnje. Utvrđeno je da Vallise Automotive Group nema uspostavljene programe za pregled evidencije radnog stanja svojih vozača (RODS) radi falsifikovanja, kompletnosti, tačnosti ili kršenja vozačkih propisa HOS-a.

Pored naloga za prestanak upotrebe, FMCSA takođe razmatra mogućnost izricanja građanskih kazni za Tabner / Vallise Automotive Group / Central Logistics, Inc zbog sigurnosnih kršenja otkrivenih tokom istrage.

Izvor:CDLLife.com