Od septembra 2020. FMCSA razmatra mogućnost pilot programa koji omogućava vozačima kamiona tinejdžerima da prelaze preko državnih linija. Iako neke prevozničke organizacije stoje iza mogućnosti pilot programa, mnogi pojedinci nisu toliko sigurni u bezbednost predloženog programa.

Iako je potencijalni program još uvek u fazi planiranja, Američko udruženje prevoza podržalo je spušteno doba međudržavne vožnje, tvrdeći da bi moglo pomoći u kontroverznom nedostatku vozača kamiona s kojim se industrija suočava, a koja je samo pogoršana pandemijom .

„Ušli smo u pandemiju sa potrebom da stavimo više muškaraca i žena za volan kamiona“, rekao je Bill Sullivan iz američkih udruženja prevoznika Action Jax News.

„Dakle, govorimo o 400 sati nadgledane obuke, povrh toga, mentorstva, povrh toga sa četiri sigurnosne tehnologije kao zahtevom. Verujemo da postoji dovoljno siguran način za to. “

Međutim, u anketi koju je sproveo CDLLife, 83% od 1.000 ispitanika kamiondžija tvrdilo je da ne podržava smanjenje međudržavne starosti za vožnju na 18 godina, navodeći zabrinutost i zbog bezbednosti i stope osiguranja.

Pored toga, bezbednosne grupe na autoputu, kao što su Roditelji protiv umornih kamiondžija (PATT), kažu da bi smanjenje starosti vozača moglo imati ozbiljne posledice po bezbednost, kako za mlade kamionere, tako i za ostale na putu sa njima.

FMCSA je zatvorio komentare na pilot program u novembru 2020. godine.

Izvor:CDLLife.com