Najmanje 64. put od 2000. godine, kamioni se zabijaju u poznati železnički most Young Street CSKS u gradu Tonawanda, Njujork.

Ovaj čvrsti čelični most zloglasan je svim prevoznicima, drobeći kamione otkako je sagrađen 1918. godine.

Najnovija nesreća dogodila se krajem januara kada je 55-godišnji vozač kamiona Gary Dixon udario u most.

Dixonov incident označava treći sudar s mostom u roku od šest dana. Sva tri vozača su dobila kartu za vožnju rutom koja nije predviđena za kamione.
Tonawanda je zabranio saobraćaj kamiona na delu Young ulice koji vodi do mosta i od njega, a postavljeni su i znakovi koji upozoravaju vozače kamiona na opasan most, međutim, nesreće se nastavljaju, a za njih su često krivi neispravni GPS smernici.

Kapetan policije Tonawanda Fred Foels rekao je da veruje da je grad učinio sve što može da spreči nesreće.

„Most Young Street je pregledan nakon svakog incidenta kako bi se osiguralo da ostane 100% konstruktivno čvrst i siguran za kretanje vozova“, rekla je Sheriee S. Bowman, glasnogovornica CSKS Transportation.

Uprkos svim pogocima koje je most pretrpeo u poslednje 102 godine, on pokazuje malu štetu.

„Pogledajte to, to je bojni brod. Čvrst je, to je betlehemski čelik “, rekao je Foels.

Grad je pokušao gotovo sve da uspori pad nesreća na mostu Young Street.

Znakovi koji vode do mosta upozoravaju vozače na njegovu visinu od 6 stopa, ali CSKS je odbio gradu dozvolu da postavlja znakove upozorenja na sam most. Budući da su mnogi vozači koji koriste most iz Kanade, Foels je takođe zatražio da se istaknu znakovi sa visinom mosta u metrima. Međutim, DOT je demantovao ovu ideju zbog potencijalne zabune koju bi mogao da izazove.

Foels je takođe spomenuo da vozači kamiona koriste ulicu kao prečicu da bi izbegli putarinu i kao rezultat toga zabijaju se u most.

Grad je planirao da smanji Young Street ili da CSKS podigne visinu mosta, eliminišući pretnju padom. Ovo se pokazalo kao nerealan plan zbog velikih troškova i tehničkih izazova koji bi proizašli iz projekta.

„CSKS je posvećen saradnji sa gradom Tonawanda kako bi se osigurala sigurnost naših zaposlenih i javnosti“, rekla je Bowman. „Podizanje mosta zahtevalo bi značajan inženjerski projekat sa uticajima na brojne druge mostove. Oznake na mostu takođe bi nam ograničile mogućnost vršenja vizuelnih pregleda. “

Trajno rešenje tek treba naći.

Izvor:CDLLife.com