UPDATE: Ukinuta su ograničenja putovanja za velike kamione u NY, RI i CT.

Ograničenja putovanja za komercijalna motorna vozila (CMV) postaju sve veća kako se oluja nastavlja kretati većim delom severoistoka.

U ponedeljak su severoistočne države u nekim oblastima zabeležile masovne snežne padavine do visine od dva metra.

Sve veći broj severoistočnih država trenutno sprovodi ograničenja putovanja za određene CMV-ove, a takođe ograničava brzine za sve vozače na 45 mph. U Massachusettsu, DOT je uveo zabranu SVIH velikih kamiona da putuju državnim putevima.

Ta zabrana je od tada produžena do utorka ujutro do 3 sata ujutro.

Guvernerka Rhode Island-a Gina Raimondo takođe je izdala naredbu kojom se zabranjuje SVIM tegljačkim prikolicama, osim onih koje nose hitne potrepštine, da putuju državnim putevima.

Nakon što je u nedelju najavio seriju CMV ograničenja putovanja, guverner Njujorka Andrew Cuomo izdao je zabranu SVIH velikih platformi (natovarenih, praznih ili bobtail) duž čitavog koridora Empire-State I-84 između državnih linija Pensilvanije i Konektikata.

„Najava guvernera Cuomoa dopunjuje zabrane komercijalnih vozila koja su već na snazi u ovim susednim državama, a zabrana će biti ukinuta u koordinaciji sa Pensilvanijom i Konektikatom, kako to uslovi dozvole“, navodi se u saopštenju iz njegovog ureda.

CTDOT je takođe izdao istu zabranu duž I-84.

Pored ove najnovije mere na I-84, kratki i dugi tandemi i dalje su zabranjeni na delovima države New York State Thruway.

Konkretno, ovo uključuje I-87 od linije Njujorka do izlaza 24 u Albany, kao i na svim I-95 i I-287.

Pored toga, prazne prikolice zabranjene su na I-87 između izlaza 8 do izlaza 21A, na Berkshire Spur-u i na mostu guvernera Maria M. Cuomo-a.

Zabrane prikolica primenjene su i na putevima izvan sistema prolaska.

Trenutno su prazne prikolice i tandemske prikolice zabranjene na MTA mostovima i tunelima, mostovima lučkih uprava, na putu 17 istočno od Binghamtona do državne linije Nju Džersija i na celoj dužini I-684.

Zvaničnici Pensilvanije i Nju Džersija takođe su izdali mnoštvo CMV ograničenja putovanja.

U stvari, NJDOT je savetovao kamiondžije koji su već u državi da se zaustave na stajalištima za kamione da sačekaju oluju.

Stotine nesreća, kao i vozila sa invaliditetom zabeležene su širom ovih država.

Izvor:TransportationNation.com