Policija u Severnoj Karolini traga za osumnjičenim za kojeg kažu da je opljačkao kamiondžiju u Love’s Travel Center-u u Salisbury-u.

Prema izveštaju šerifa okruga Rovan (RCSO), kamiondžija je izvestio da je stigao do Love’s-a koji se nalazi na ulici Peeler Road 1105 kod međudržavne ulice 85 na izlazu 71 oko 19:53. u četvrtak, 14. januara.

Izveštaj lokalne prodavnice Salisbury Post izvestio je da je vozač – čiji identitet nije objavljen, osim što navodi da je iz Teksasa – „parkiran ispred pumpi [goriva] … da se istušira“.

Izveštaj ne pojašnjava da li „parkiran ispred [pumpi za gorivo]“ znači kamiondžija parkiran na parceli okomito na pumpe za gorivo ili u prolazu za gorivo.

Vozač je rekao vlastima da je zabeležio muškarca koji je „šetao od kamiona do kamiona“ na pumpama dok je ulazio u zgradu da se tušira.

Po izlasku iz Love-a otprilike u 21:00, vozač je rekao da je primetio istog čoveka kako se zadržava oko ulaza / izlaza za kamion.
Kamiondžija je rekao policiji kad se vratio do svog kamiona, „uhvaćen je s leđa“.

Rekao je da je razbojnik pritisnuo nož na grlo i zahtevao novčanik.

Vozač je pristao, a tada je lopov potrčao prema prodavnici guma na imanju turističkog centra.

Dok je napadač bežao, ispustio je novčanik vozača.

Prema policijskom izveštaju, kamiondžija je video kako je njegov napadač ušao u beli Chrisler 300C, koji je pobegao iz Love’s-a.

Kamiondžija je izvestio da je u vozilu video još dve osobe dok se odvozio.

Doneo je novčanik sa parkinga da bi otkrio samo 300 dolara u gotovini.

RSCO je pregledao snimke video nadzora iz prodavnice guma, koji potkrepljuju priču kamionera.

Vlasti su dodale video snimke na kojima se vidi kako pljačkaš ulazi u Chrisler sa suvozačke strane vozila.

Policija je saopštila da je kamiondžija trebao ostaviti teret u Mooresvilleu, koji je otprilike dvadeset milja zapadno od mesta pljačke.

Pljačkaš je još uvek na slobodi.

Kamiondžija je pljačkaša opisao kao crnca koji nosi crnu kapuljaču i farmerke.

Vlasti mole sve koji imaju bilo kakve informacije da nazovu RSCO na (704) 216-8700 ili zaustavljači kriminala su 1 (866) 639-5245.

Izvor:TransportationNation.com