Zakonodavac je uveo House Bill koji će omogućiti kamionima da putuju istim ograničenjem brzine kao i automobili u državi Indiana.

Rep. Iz Indiane, Mike Aylesworth, nedavno je predstavio House Bill 1029, koji poziva na „ukidanje donjeg ograničenja brzine za kamione“.

Prema važećem zakonu iz Indijane, putničkim vozilima je dozvoljeno da saobraćaju brzinom od 70 m.p.h. dok su komercijalna vozila deklarisane bruto težine veće od 26.000 lbs ograničena na 65 m.p.h.

Ako je H.B. 1029 prolazan, kamionima bi takođe bilo dozvoljeno da putuju brzinom od 70 m.p.h. na putu koji je (1) na nacionalnom sistemu međudržavnih i odbrambenih autoputeva smeštenih izvan urbanizovanog područja sa najmanje 50.000 stanovnika; ili (2) odgovornost finansijskog organa države Indiana.

Aylesworth je nekoliko puta bez uspeha uvodio slične zakone.

H.B. 1029 trenutno razmatra Odbor za kućne puteve i transport.

Grupe poput OOIDA protive se diferencijalnim ograničenjima brzine za teške kamione „jer to smanjuje sigurnost povećanjem interakcije između velikih kamiona i putničkih vozila. Ne postoje čisti i značajni dokazi koji podržavaju upotrebu različitih postavljenih ograničenja brzine. “

Izvor:CDLLife.com