Novi Acting Secretary of Transportation  preuzela je dužnost nakon nagle ostavke Elaine Chao.

12. januara bivši zamenik ministra za saobraćaj Steve Bradbury imenovan je za vršioca dužnosti sekretara za saobraćaj.

Bradbury je položio zakletvu 28. novembra 2017. godine, kao 23. generalni savet američkog Ministarstva saobraćaja (DOT), a od 10. septembra 2019. Bradbury obavlja funkcije i dužnosti kancelarije zamenika sekretara za saobraćaj.

Chao je najavila ostavku 7. januara kao odgovor na nasilje u američkom Kapitolu 6. januara. U to vreme Chao je pozvala Bidenovog kandidata Petea Buttigiega da preuzme vođenje DOT-a.

Bradbury je takođe pohvalio Chao-a za njeno vođstvo DOT-a: „Dozvolite da i ja iskoristim ovu priliku da zahvalim sekretaru Chao-u na njenoj ogromnoj usluzi u Ministarstvu i naciji. Pod njenim snažnim vođstvom u protekle četiri godine, podržani neumornim naporima i predanošću muškaraca i žena iz DOT-a, postigli smo mnogo: Unapredili smo bezbednost transportnih sistema naše nacije, pomogli da se otvori put za mobilnost ojačao američku infrastrukturu i pružio efikasnu pomoć kao odgovor na vanrednu situaciju u vezi sa javnim zdravstvom COVID. Svi mi učestvujemo u ovim dostignućima i želimo sekretarki Chao uspeh i sreću u njenim budućim poduhvatima. “

Izvor:CDLLife.com