Bivši predsednik Pilot Flying J trebalo bi da bude pušten iz kućnog pritvora nakon što je njegova presuda ukinuta prošle godine.

Nakon više od dve godine u kućnom pritvoru, bivši predsednik Pilot Flying J Mark Hazelwood pušten je na slobodu nakon odluke Okružnog suda SAD 11. januara, izveštava WVLT.

Hazelwood, zajedno sa bivšim potpredsednikom Pilot Flying J Scott Womboldom i bivšom predstavnicom regionalnog računa Heather Jones, trebalo bi da imaju nova suđenja nakon što je presudom 6. kruga američkog apelacionog suda ukinuta njihova presuda u oktobru 2020. Sud je presudio da su SAD Okružni sudija Curtis Collier pogrešio je dozvolivši tužiocima da puštaju tajne snimke Hazelwooda kako daje rasističke izjave zarobljene tokom sastanka kompanije u Rockwoodu u oktobru 2012. godine.

15. februara 2018. godine, Hazelwood je oglašen krivim zbog optužbi za zaveru radi prevara sa žicom i poštom u vezi sa zloglasnim sistemom popusta na dizel gorivo koji je uključivao zaposlene kompanije Pilot Flying J dajući lažna obećanja da će isporučiti sniženo gorivo kamiondžijama za koje su smatrali da su previše nesofisticirani da primete da su prevareni. Nakon racije sedišta kompanije 2013. godine, Pilot Flying J preuzeo je odgovornost za šemu prevare i isplatio je 92 miliona dolara kazne saveznoj vladi, zajedno sa 85 miliona dolara u naseljima. Wombold i Jones takođe su proglašeni krivima po optužbama povezanim sa šemom. Hazelwood je kasnije osuđena na 150 meseci zatvora i izrečena mu je kazna od 750.000 USD.

Datum suđenja za Hazelwood, Wombold i Jones još uvek nije određen.

Izvor:CDLLife.com