Počevši za samo nekoliko dana, grad Čikago započinje agresivnu kampanju koja se zasniva na prekoračenju brzine na kameri.

Gradonačelnica Čikaga Lori Lightfoot najavila je ranije ovog meseca da će, počev od 15. januara, vozači uhvaćeni kamerom kako voze 6 m.p.h. do 10 m.p.h. preko ograničenja brzine dobiće upozorenja poštom.

Počevši od 1. marta, vozači su uhvaćeni na kamerama za brzinu sa 6 m.p.h. do 10 m.p.h. prekršaji brzine biće poslati poštom sa kaznom od 35 USD. Oni koji su uhvaćeni u vožnji 11 m.p.h. ili brži preko ograničenja brzine, dobiće kaznu od 100 USD. Nakon 1. marta, vozači koji nikada ranije nisu primili prekršaj dobiće jedno pismo upozorenja pre nego što grad počne da šalje poštanske poruke.

Novi napor Lightfoota za primenu brzine trebalo bi da nadoknadi deo budžetskog deficita grada Čikaga od 1,2 milijarde dolara za 2021. Gradske vlasti takođe su ukazale na „alarmantni porast brzine vozila i smrtnih slučajeva u saobraćaju“ kao razlog za potrebu za većim sprovođenjem brzine.

Čikago primenjuje kameru za kontrolu brzine od 2013. godine, ali ovo je prvi put da se koristi na ovaj način. Prethodno je grad izdao kazne od 35 dolara onima koji putuju 10 m.p.h. preko ograničenja brzine i kazne od 100 dolara za one koji idu 11 m.p.h. ili više preko ograničenja brzine.

Izvor:CDLLife.com