Zakonodavac iz Severne Karoline ponovo je uveo zakon koji bi presekao zbunjujuću mrežu gradskih, okružnih i državnih propisa i olakšao kamiondžijama da se zaštite.

Na dan otvaranja Kongresa 4. januara 2021, američki predstavnik Richard Hudson predstavio je H.R. 38, takođe poznat kao Concealed Carry Reciprocity Act .

Nacrt zakona bi omogućio ljudima sa državom izdate skrivene dozvole za nošenje ili dozvole da skrivaju pištolj u bilo kojoj drugoj državi, sve dok imalac dozvole koje poštuje zakone te države. Takođe omogućava stanovnicima ustavnih država za nošenje mogućnost prevoza u druge države.

„Naša prava na Drugi amandman ne nestaju kada pređemo državne granice, a H.R. 38 to garantuje“, rekao je Hudson. Concealed Carry Reciprocity Act zdravo je razumno rešenje da se građanima koji poštuju zakone obezbedi pravo da kriju putovanje i slobodno putuju između država bez brige o sukobljenim državnim zakonima ili teškim građanskim parnicama. Posebno sam ponosan što imam tako široko rasprostranjenu i dvostranačku podršku za ovu meru i sarađivaću sa svojim kolegama kako bi ovaj zakon prešao cilj. “

Hudson kaže da H.R. 38 trenutno ima „rekordnih“ 154 originalna sponzora i čeka na dodelu u odbor.

Hudson je zakon prvobitno predstavio u decembru 2017. godine, kada je usvojen u Domu glasanjem 231-198, ali nije uspeo da postigne napredak u Senatu. Hudson je od tada ponovo predstavio zakon i obećao je da će to i dalje činiti dok se ne potpiše zakon.

Ako zakon usvoji, mogao bi da pomogne u uklanjanju zabune oko OTR kamiona dok nosite vatreno oružje. Iako ne postoji zakon koji zabranjuje vozačima kamiona da nose oružje, mnogi prevoznici to ne dozvoljavaju i većina američkih vojnih baza to zabranjuje. Da komplikuju stvari, različiti državni zakoni o reciprocitetu prikrivenih nošenja znače da prevoznici moraju da urade domaći zadatak pre nego što pređu državne granice dok nose oružje kako bi bili sigurni da su u skladu sa zakonom.

Tokom proleća i leta 2020. godine, mnogi kamiondžije izrazili su zabrinutost zbog nasilja nakon što je nekoliko vozača koji su se našli usred demonstracija socijalne pravde opljačkano, napadnuto od strane demonstranata i uhapšeno i optuženo.

Na video snimku možete videti Hadsona kako govori u znak podrške početnom naletu za H.R. 38 u decembru 2017. godine.

Izvor:CDLLife.com