Trucking industrija spremna je za solidan početak 2021. godine, nadovezujući se na 2020. godinu tokom koje se američka ekonomija uveliko oslanjala na kamiondžije usred pandemije COVID-19.

Sektori koji će verovatno zabeležiti značajan dobitak 2021. godine uključuju isporuku poslednjih milja, izgradnju kuća i kompanije koje su uključene u medicinski sektor i podržavaju ga, uključujući isporuku vakcine protiv COVID-19.

„Toliko zavisi od vakcine i od brzine distribucije opštoj populaciji“, rekao je glavni ekonomista američkih udruženja prevoznika Bob Costello.  Dobra strana je to što će vakcina pomoći da se vrati u„ normalu “, što znači da se sektori koji trenutno trpe – poput usluga i proizvodnje – mogu vratiti, što će dovesti do više tereta.“

Neke od najvećih transportnih i logističkih kompanija u industriji, uključujući FedEx Corp., UPS Inc. i DHL Supply Chain, uključene su u globalne napore za distribuciju vakcine.

Za samo nekoliko nedelja početkom 2020. godine, američka ekonomija je pretrpela seizmički pomak, podstaknuvši industrije koje su proizvodile određene predmete – poput medicinske opreme – i uzimajući danak onima koji su se više bavili uslužnom industrijom. Efekti talasanja bili su globalni i uznemirili trgovinu širom sveta.

Bila je to i godina kada je ratifikovan Sporazum između SAD-a, Meksika i Kanade. Pandemija COVID-19 počela je da besni pre nego što je mogao da se testira njen puni uticaj na trgovinu, ali su države držale svoje granice otvorenima za kamionski saobraćaj koji je određen od suštinske važnosti. Trgovina sa Azijom, Evropom i drugim delovima sveta nastavljena je tokom čitave pandemije.

Jedno dugotrajno pitanje za dolaznu administraciju novoizabranog predsednika Joea Bidena biće trgovinski rat Trampove administracije sa Kinom i carine koje je Trump nametnuo na proizvode koji dolaze iz te zemlje. Trenutno postoji više od 300 milijardi dolara carina na proizvode koji se u SAD uvoze iz Kine.

U intervjuu za The New York Times, Bajden je rekao da ne planira da odmah ukine carine na mnoge uvoze iz Kine ili prekine Trampov početni trgovinski sporazum, napominjući da želi da maksimizira svoj uticaj u budućim razgovorima sa liderima zemlje.

„Neću povlačiti trenutne poteze, a isto se odnosi i na carine“, rekao je Bajden u kolumni pisca Timesa Tomasa Friedmana 2. decembra. „Neću prejudicirati svoje mogućnosti.“

Bajden takođe nije rekao da li će se SAD pridružiti novom trgovinskom paktu koji podržava Kina – nazvanom Regionalno sveobuhvatno ekonomsko partnerstvo – koji je u novembru potpisalo nekoliko azijskih zemalja, zajedno sa Australijom i Novim Zelandom. Upitan na konferenciji za novinare prošle godine da li će se SAD pridružiti paktu, Bajden je rekao da još ne može da razgovara o američkoj trgovinskoj politici jer nije stupio na dužnost.

U Sjedinjenim Državama, vozači kamiona počeli su da beleže nagli porast zarada u drugoj polovini 2020. godine, dok su se prevoznici borili sa ograničenjima kapaciteta usred velike potražnje. Izgleda da će se ovi trendovi nastaviti i do 2021. godine.

Izvor:TTnews.com