Uz zimsku oluju na putu, Ministarstvo saobraćaja Pensilvanije (PennDOT) planira da u petak primeni ograničenja putovanja vozilima.

PennDOT kaže da će početi da ograničavaju putovanja već od 10 sati 1. januara 2021. godine na nekim putevima očekujući oluju za koju se očekuje da donese padavine.

U nastavku pogledajte potpunu listu ograničenja putovanja kamiona od PennDOT:

U petak, 1. januara, od 10:00 sati ujutro, primenjivaće se ograničenja za vozila koja odražavaju nivo 3 plana ograničenja vozila za vremenske događaje u celoj državi u oba smera.

U petak, 1. januara, od 12:00 popodne, primenjivaće se ograničenja za vozila koja odražavaju nivo 1 plana ograničenja vozila za vremenske događaje na I-80 od I-79 do I-99.

Takođe u 12:00 u petak, 1. januara, primenjivaće se ograničenja za vozila koja odražavaju nivo 3 plana ograničenja vozila za vremenske događaje na I-80 od I-99 do granice Nju Džersija.

U petak, 1. januara, u 14:00, ograničenja za vozila koja odražavaju nivo 4 plana ograničenja vozila za vremenske događaje primenjivaće se na sledećim putnim pravcima:

foto:CDLLife.com

I-81 severno od I-80 u oba smera;
Celom dužinom I-84 u oba smera; i
Celom dužinom I-380 u oba smera.

Na putevima sa važećim ograničenjima nivoa 1 (I-80 od I-79 do I-99), sledeća vozila nisu dozvoljena na pogođenim kolovozima:

-Kamioni bez prikolica;
-Kamioni koji vuku neopterećene ili lagano opterećene zatvorene prikolice, otvorene prikolice ili cisterne;
-Kamioni koji vuku neopterećene ili lagano utovarene tandemske prikolice;
-Zatvoreni kamioni za dostavu tereta koji ispunjavaju definiciju CMV;
-Putnička vozila (automobili, terenci, kamioneti, itd.) koja vuku prikolice;
-Vozila za rekreaciju / kuće na točkovima;
-Školski autobusi, komercijalni autobusi i autobuski autobusi; i motocikli.

Na putevima sa važećim ograničenjima nivoa 3 (I-99, I-80 od I-99 do granice Nju Džersija), nije dozvoljeno nijedno komercijalno vozilo OSIM natovarenih pojedinačnih prikolica sa lancima ili odobrenih alternativnih vučnih uređaja. Pored toga, svi školski autobusi, komercijalni autobusi, autobusi, motocikli, privatna vozila / kamp kućice i putnička vozila (automobili, terenci, kamioneti, itd.) koji vuku prikolice nisu dozvoljeni na pogođenim kolovozima dok postoje ograničenja.

Na putevima sa važećim ograničenjima nivoa 4 (I-81, 84 i 380 severno od I-80) nisu dozvoljena komercijalna vozila. Pored toga, svi školski autobusi, komercijalni autobusi, autobusi, motocikli, privatna vozila / kamp kućice i putnička vozila (automobili, terenci, kamioneti, itd.) koji vuku prikolice nisu dozvoljeni na pogođenim kolovozima dok postoje ograničenja.

Ograničenja brzine biće ograničena na 45 m.p.h. na ovim putevima za sva vozila dok postoje ograničenja, a komercijalna vozila na koja ograničenja ne utiču moraju se pomeriti u desnu traku. Dodatna ograničenja brzine na ostalim međudržavnim pravcima mogu se dodati u zavisnosti od promenljivih uslova.

Izvor:CDLLife.com